AKINCILAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AKINCILAR

AKINCILAR FORUM
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 AKP'DEN İHANET İTİRAFI -

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
AZYA
Admin
Admin
AZYA


Mesaj Sayısı : 2611
Reputation : 38
Kayıt tarihi : 27/03/10

AKP'DEN İHANET İTİRAFI - Empty
MesajKonu: AKP'DEN İHANET İTİRAFI -   AKP'DEN İHANET İTİRAFI - EmptyÇarş. Nis. 21, 2010 3:28 pm

[size=18][b]Davutoğlu'nun Vizyonu Balkanları Natoya sokmakmış![/b]

21 Nisan 2010

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AKP'nin vizyonunun, Balkanlar'ın Avrupa Birliği'ne tamamen entegre olması olduğunu -balkanların tamamen gavurlaştırılması demek istiyor- itiraf etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, [b]AKP'nin vizyonunun Balkanlar'ın Avrupa Birliği'ne tamamen entegre olması olduğunu belirterek, ''Belgrad'daki, Üsküp'teki, Saraybosna'daki, İstanbul'daki ve Edirne'deki tarihi yerlerimiz bir gün Avrupa Birliği'nin bayrağı altında bir kez daha birleşecekt[/b]ir'' dedi.
Davutoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Yeremiç ve İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da baş başa üçlü toplantı yaptı.
Toplantının ardından Davutoğlu, Yeremiç ve Moratinos, basın toplantısı düzenledi.
Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada, Avrupa ile Balkanlar konusunda Türkiye, Sırbistan ve İspanya'nın ortak vizyona sahip olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Son 6 ayda Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Yeremiç ile 12 kez buluştuklarını ve her seferinde Batı Balkanlar'ı ''barışçıl ve emin bir bölge'' olarak nitelendirdiklerini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

''Sırbistan bölgedeki barış ve emniyetin sağlanmasında anahtar ülkedir ve en önemli bölgesel faktörlerden biridir. Bugün 3 bakan olarak bir kez daha bu konularda aynı fikirde olduğumuzu gösterdik. Vizyonumuz, Balkanlar'ın Avrupa'ya tamamen entegre olmasıdır. Ve Belgrad'daki, Üsküp'teki, Saraybosna'daki, İstanbul'daki, Edirne'deki tarihi yerlerimiz bir gün Avrupa Birliği'nin bayrağı altında bir kez daha birleşecektir. Türkiye olarak İspanya gibi Balkanlar'ın AB'ye giden yolunu destekliyoruz. Geleceğin emniyeti için buradaki ülkelerin NATO'ya üye olması çok büyük önem taşır.''
Estonya'nın başkenti Talin'de yapılacak NATO Dışişleri Bakanları toplantısına da değinen Davutoğlu, ''İspanya ile beraber Bosna-Hersek'in NATO üyeliğine girişini destekleyeceğiz'' dedi.
Bakan Davutoğlu, bugün gerçekleştirdikleri toplantının devamını İstanbul ve Madrid'de yapacakları umudunu dile getirdi.
İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, Türkiye'nin ve Batı Balkanlar'ın Avrupa Birliği'ne üyeliğini tam olarak desteklediklerini belirterek, ''Bunu sadece İspanya'nın Dışişleri Bakanı olarak değil, AB'nin resmi temsilcisi olarak da söylüyorum'' dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Yeremiç ve İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da baş başa üçlü toplantı yaptı.
Toplantının ardından Davutoğlu, Yeremiç ve Moratinos, basın toplantısı düzenledi.
İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, yaptığı açıklamada, Belgrad'da birkaç sebepten dolayı toplandıklarını ifade ederek, bu sebeplerden birisinin Haziran ayında Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılacak konferansa hazırlık yapmaları olduğunu söyledi.
Estonya'da yapılacak NATO Dışişleri Bakanları toplantısında, Bosna-Hersek'in Üyelik Eylem Planına (MAP) destek vereceğini vurgulayan Moratinos, ''Türkiye'nin ve Batı Balkanlar'ın Avrupa yolunu tam olarak destekleyeceğimizi söyleyebilirim. Bunu sadece İspanya'nın Dışişleri Bakanı olarak değil, AB'nin resmi temsilcisi olarak da söylüyorum'' diye konuştu.
[b]-SIRBİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI YEREMİÇ'İN KONUŞMASI-[/b]
Yeremiç de bugünkü toplantının coğrafi, tarihi ve medeni anlamda Avrupa çerçevesine giren önemli üç ülke arasında yapıldığına dikkati çekti.
''Türkiye, Avrupa'nın diğer kıtalarla olan en önemli köprüsüdür'' diyen Yeremiç, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bizim ortak vizyonumuz gelişmiş ve AB'ye tamamen üye olmuş Balkanlar'dır. Her konuda tabii ki aynı fikirde değiliz. Bu konulardan bir tanesi de Kosova'nın statüsüdür. İspanya ve Sırbistan Kosova'yı tanımıyorlar, Türkiye 'maalesef' tanıdı. Ama bu bizim başka önemli hedeflerimize ulaşmamıza engel olmaz. Stratejik önceliği verdiğimiz hedefte Avrupa'nın tüm ülkelerinin AB'ye katılmasıdır. Gelecekte Sırbistan ve Türkiye AB üyesi olmak zorundalar. Türkiye'nin hem Avrupa, hem de dünyadaki önemini içeren sayısız konuşma yaptım.''
Saraybosna'da yapılacak konferansa büyük önem verdiklerini belirten Yeremiç, ''Sırbistan açısından bu toplantı gereklidir ve yapılması zorunludur. Buradaki sorunları biz çözemezsek hiç kimse çözemez. Bu sorunları bizim çözeceğimize inanıyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantının ardından Bakan Davutoğlu ve İspanya Dışişleri Bakanı Moratinos, Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Yeremiç'in onurlarına verdiği yemeğe katıldı.[/size][/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
AZYA
Admin
Admin
AZYA


Mesaj Sayısı : 2611
Reputation : 38
Kayıt tarihi : 27/03/10

AKP'DEN İHANET İTİRAFI - Empty
MesajKonu: Geri: AKP'DEN İHANET İTİRAFI -   AKP'DEN İHANET İTİRAFI - EmptyÇarş. Nis. 21, 2010 3:30 pm

Adam, açıkça, "Balkanları emperyalist gavurlara teslim edeceğiz, biz de teslim olacağız!" diyor, daha ne desin?
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
AZYA
Admin
Admin
AZYA


Mesaj Sayısı : 2611
Reputation : 38
Kayıt tarihi : 27/03/10

AKP'DEN İHANET İTİRAFI - Empty
MesajKonu: Geri: AKP'DEN İHANET İTİRAFI -   AKP'DEN İHANET İTİRAFI - EmptyÇarş. Nis. 21, 2010 6:41 pm

[color:1231=red][size=18][color:1231=red]AHMET DAVUTOĞLU ERDOĞAN'A "AY İNANMIYORUM" DEDİ
[/color]
[color:1231=cyan]Milli Gazete yazarı Ayhan Demir[/color], bugün Başbakan Erdoğan'ın son dönem icraatlarını ele alan bir yazı yazdı. İç politikada başarısız olan Erdoğan'ın dış politikaya yöneldiğini ancak orada da başarısız olduğunu söyleyen Demir, Erdoğan'ın son dönem Bosna'da başından geçenlere de değindi.


[color:1231=cyan][b]İşte Demir'in o yazısı:[/b]
[/color]Daha başlangıçta söyleyeyim ki, 1 Mayıs 2009 tarihinde 60'ıncı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin Dışişleri Bakanı olarak atanan, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte Türk Hariciyesi üzerindeki ölü toprağını önemli ölçüde attı. Ancak, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, diğer AK Partili kabine üyeleri ve parlamenterler için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu arasında geçen ve Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu'nun aktardığı bir anekdot bu söylediklerimizi doğrulayan en yakın örneklerden bir tanesi. [color:1231=cyan]Ali Bayramoğlu'nun aktardığına göre BBC Türkçe servisine konuşan Başbakan Erdoğan, "Kaçak Ermenileri sınır dışı ederiz" dedikten sonra koridorda karşılaştığı Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na "Ben bir şey yaptım" demiş. Buna karşılık Davutoğlu da, "Bunu konuşmuştuk, inanmıyorum" demiş.
[/color]Aslında bakarsanız Başbakan Erdoğan, özellikle harici meselelerde, bunu her zaman yapıyor. Üstelik bu alışkanlığından kendisi bile rahatsızlık duyuyor. Ancak bir türlü kendine hâkim olamıyor. İtirazla karşılaştığında ise, hatasına daha sıkı sarılıyor. Uzun zamandır iç siyasette elle tutulur bir icraatı bulunmayan Başbakan Erdoğan ve AK Parti Hükümeti, dış politikayı iç siyasette kullanma yolunu tercih ediyor. Davos'taki "one minute" olayının iç siyasete olumlu yansımsının bu yolu tercih etmelerinde önemli bir etkisi var. Bu durumun son örneği, 5-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen, Bosna-Hersek ziyareti esnasında yaşandı.
Başbakan Erdoğan, rahmetli Aliya İzzetbegoviç'in "Bosna-Hersek'i bırakmayın. Bu, tarihi bir görevdir" tavsiyesinden tutun da "Bosna-Hersek'in gençleriyle birlikte artık tüm Balkan gençlerine umut dolu bir istikbal" vaadine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. "Başbakan'ın Bosna seyahati" (09 Nisan 2010) başlıklı yazımızda bu konuların tamamına değinmiş, Başbakan'ın konuşmasında değinilmesi gereken başka hususlar ve sorulması gereken başka sorular olduğunu ancak şimdilik bu kadarı ile yetineceğimizi söylemiştik. Ancak, Başbakan'ın iki günlük Bosna-Hersek ziyareti esnasında söyledikleri öyle önemli gelişmelere sebep oldu ki, bu konu üzerinde biraz daha durmamız zorunlu hale geldi.
Hatırlayacaksınız, Başbakan Erdoğan, Boşnak Enstitüsü'nde düzenlenen Saraybosna İş Forumu'nda Bosnalı entelektüellere hitap "Geçmişte Boşnak, Hırvat ile evleniyor muydu? Evleniyordu. Sırp, Hırvat ile Sırp, Boşnak ile evleniyor muydu? Evleniyordu. Daha sonra ne oldu? Farklılıkları da zenginlik olarak görerek, yola devam etmek lazım" demişti. Başbakan'ın bu sözleri birçok Bosnalı Boşnak'ın tepkisini çekmişti. Boşnakların, tepki göstermelerinin en önemli sebebi milli bilinç ve inançlarını önemli ölçüde zayıflatan "karışık evlilik" tavsiyesiydi. Ancak Boşnakların asıl çekindiği, Başbakan Erdoğan Bosna'dan ayrıldıktan sonra, Sırplarla baş başa kalacak olmalarıydı. Bir başka ifadeyle sel gidince geriye kalacak tek şeyin kum olması...
Boşnakların bu çekinceleri, maalesef, çok kısa zamanda doğru çıktı. Başbakan'ın "one minute" üslubuyla Bosna-Hersek'te yaptığı konuşmalar, bu ülkede yaşayan Sırpları harekete geçirdi. Bosna-Hersek'in iki büyük ulusal gazetesi Dnevni Avaz ve Oslobodjenje BiH'te yer alan haberlere göre Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliği-SNSD lideri Milorad Dodik, yine her zaman ki küstahlığını devam ettiren açıklamalarda bulunmuş. Banja Lukalı gazetecilere verdiği beyanatta "Türklerin, Ermeni soykırımını kınayan bir deklarasyon yayınlanması" ve Bosna-Hersek'te başörtüsünün yasaklanması için Bosna-Hersek Parlamenterler Meclisi'ne bir kanun teklifi vereceklerini söylemiş. Sırp Cumhuriyeti Başbakanı Milorad Dodik'in, bu küstahça öneriler için gerekçesi de çok ilginç: "Bu yasalar, bazı Avrupa ülkelerinde kabul edilmiş. Bizim de Avrupa standartlarına yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle SNSD olarak bu yasa ve deklarasyonun kabulünü teklif edeceğiz."
[color:1231=cyan]Sırp lider Dodik'in bu küstah çıkışına karşılık, "bizler her zaman, Bosna-Hersek'in yanında olduk, oluyoruz ve olacağız" diyen Başbakan Erdoğan'ın hangi somut adımları atacağını gerçekten çok merak ediyorum. [/color]Malum uluslararası siyasette taşları yerine oturtmak oldukça zahmetli ve uzun zaman alır. Buna karşılık, dengeleri değiştirmek adına, taşları yerinden oynatmak, hatta sağa sola taş fırlatmak çok kolaydır. Ancak atılan taşın, ürkütülen kurbağaya değmesi gerekir.
Odatv.com[/size][/color]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
MECER

MECER


Mesaj Sayısı : 93
Reputation : 10
Kayıt tarihi : 16/05/09

AKP'DEN İHANET İTİRAFI - Empty
MesajKonu: Geri: AKP'DEN İHANET İTİRAFI -   AKP'DEN İHANET İTİRAFI - EmptyÇarş. Nis. 21, 2010 10:55 pm

Disisleri Bakani Davutoglu,Gezdigi dolastigi ülkelere bakarak,söyledigi ve vermek istedigi mesajlara bakarak,"Bagimsiz bir Türk DIS Politikasi yürüttügünü" söylemek ,ahmakca bir ifade olur.

Davudoglu nun göreve getirilisi ve simdiye kadar yaptiklarina bakarak,Türkiyenin elde etttigi neticeyi de iyi degerlendirmek lazim.Elde ettigi neticede,ABD eksenli Demokratik Sistemin, icerde ve disarda hayata gecirilmesi icin herseyi yapmak..ABD anlayisinda bir Demokrasinin Müslümanlar icin ne anlama geldigi asikar...

Davutoglu nun yürüttügü dis politika da yine ABD nin Islam Dünyasinda elde ettigi kazanimlara da bakmak lazim.Türkiye nin Dis Politikasinda,getirilen noktada,ABD ye bagimli bir DIS Politik ekseni görmekteyiz...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
AZYA
Admin
Admin
AZYA


Mesaj Sayısı : 2611
Reputation : 38
Kayıt tarihi : 27/03/10

AKP'DEN İHANET İTİRAFI - Empty
MesajKonu: Geri: AKP'DEN İHANET İTİRAFI -   AKP'DEN İHANET İTİRAFI - EmptyPerş. Nis. 22, 2010 1:57 pm

[b]AB'ci AKP'ye karşı, AB'nin çare olamayacağını gören bir göz...[/b]
[b]"Kelin merhemi olsa başına sürer" hesabı,[/b]
[b]AB çökerken AKP hâlâ AB demekte. Allah akııl-fikir versin.[/b]



[b][size=18][color:2e1f=red][b]AB Balkanlara birlik getirebilir mi?[/b]
[/color]
22 Nisan 2010

Birlik, güzel bir kelime. Ancak konu Balkanlar olunca güzel, ama daha da zor bir kelime oluveriyor.


[b]Balkanların bu kadar karışık ve kozmopolit oluşu, sert bir heterojen yapıya sahip olması, stratejik değeri, bilinmeyenleri ve daha birçok sebebi veçhilesiyle birliğe uzak duruyor.[/b][b]Bu kadar çok karışık malzemeden güzel bir aşureyi bugüne kadar en iyi yapan ustabaşı Osmanlı olmuştur. Şimdilerde kendisinin bile birliğinden şüphe duyduğumuz Avrupa Birli(ksizli)ği Balkanlara ne getirebilir?[/b]

Aslında ilk bakışta Balkanlardaki sorunlar yumağına Avrupa Birliği’nin (AB) çözüm olacağı düşünülüyordu. Doğru bir AB belki buna imkân verebilirdi. Oysa bilhassa Balkanlardaki ayırımcılığın en büyük nedenlerinden biri olan milliyetçilik virüsünü körükleyen maalesef yine AB olmuştur. AB’nin diğer ayırımcılığı dini inançlar üzerinedir. Bugün AB ülkeleri içinde tek bir İslam ülkesinin olmaması düşündürücüdür. Oysa Balkan ülkeleri içinde başta Türkiye olmak üzere Bosna, Kosova ve Arnavutluk’ta büyük çoğunlukla Müslümanlar yaşamaktadır. AB’nin bu önyargısı silinmedikçe Balkanlara birliği getirebilmesi çok zor görünüyor. Aksine dini ayırımcılığı körüklemesinden endişe etmek gerek. Nitekim son alınan kararda AB içinde serbest dolaşım imkânı verilen Makedonya, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna-Hersek’in Sırp ve Hırvat vatandaşları bu konudaki ayırımcılığın en taze örneğidir. Burada en ilginci, tüm yasalarını düzenledikleri ve hatta bayrağını bile çizdirdikleri Kosova’yı bile gündeme almadıkları görüyoruz. Kosova’nın henüz bir AB yol haritası bile maalesef çizilmemiştir.

Balkanlar zor ve tehlikeli bir bölgedir. AB’nin kendi kendini bitiren yanlış politikaları ve olumsuz dinamiği Balkanlarda vites artırıp ivme kazanabilir. AB, mevcut politikalarını devam ettirirse Balkanlarda öyle bir bataklığa girer ki kendisini bile kurtaramaz. Avrupa, her şeyden önce ekonomik bir birlik üzerine çalışmalıdır. Avrupa’nın başarabileceği yegâne birlik ancak ekonomik birlik olabilir. Siyasi ve ötesinde dini birlikler Avrupa’ya ayırımcılıktan başka bir şey getirmez. Uzun yıllardır yapmaya çalıştıkları Ekonomik birliği de bir anda bozabilirler. Doğrusu yazık olur.

AB’nin Balkanlı ortaklarından gedikli üyesi Yunanistan bugün önemli ekonomik sıkıntılar yaşıyor. İlk kurulduğunda AET, yani sözüm ona Avrupa Ekonomi Topluluğu olan birlik, bugün ekonomik olarak kendi üyesine bile sahip çıkamıyor. Yunanistan çareyi AB’de değil, IMF’de buldu. Diğer taraftan ilginçtir, AB içinde en büyük hibe projelerini Yunanistan almaktaydı. Yunanlılar için AB projeleri adeta birer kurtarıcı meslek olmuştu. AB, muslukları kesince çok fazla olumsuz etkilendiler.

Şimdi sormak istiyorum. İflasın eşiğindeki Yunanistan’ın Makedonya ile olan isim problemini bu AB mi çözecek? Ya da aralarında sınır problemi olan yine bir AB ülkesi Slovenya ile aday ülke Hırvatistan arasını AB mi bulabilecek? Bosna-Hersek’teki üç ayrı toplumun Dayton anlaşmazlığından doğan sorunlara AB mi çözüm olacak? Yunanistan’ın Arnavutlukla olan Çamrija bölgesi sorununa, Yunanistan’ın Türkiye ile olan Kıbrıs, 12 ada ve Batı Trakya sorununa AB mi reçete olacak? Ya da Kosova’nın Sırbistan ile olan kronik ve geleneksel dertlerine AB mi çözüm getirecek? Bu soruları Aristo’ya sorsaydınız AB’ye şöyle derdi: “Gölge etme başka ihsan istemem senden”

Rifat Sait (BASAM Başkanı)

rifatsait@balkangunlugu.com[/size][/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
AKP'DEN İHANET İTİRAFI -
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» akpden müttefike yalvarış!!!
» SAİD NURSİ'YE İHANET
» MEDYA İHANET İŞBİRLİKÇİLİK
»  Ülkeme ihanet etmekten Onur duyuyorum...
» IRAK'I BİR PASTA GİBİ GÖREN İHANET ÇETESİ, KAN İÇMEYE BAŞLADI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
AKINCILAR :: UMUMİ :: Siyaset :: AKP-
Buraya geçin: