benım gıbı hıc kasayı temızlemeyenlerdensenız bakın ben alttakı sekılde sorunu cözdum ısınma bende 88 dereceye kadar yukselıyodu aşağıdakileri yaptıktan sonra 36 derece hıc bir işlem yapmazken...hiç değilse bile programı kurup derecenızı kontrol edın...
Evet yaz aylarının gelmesiyle birlikte bilgisayarlar olduğundan fazla ısınmaya başladı donmalar, resetlemeler ortaya çıktı. Bilgisayar soğutma elemanları bu soğutma işinin altından kalkması için temiz ve tam performansında çalışması gerekir. bunu engelleyende fanların üzerinde biriken tozlardır. tozlar fanların üflediği havayı engeller veya fanların tam hızında çalışmasını engeller. özellikler işlemci fanı iyi çalışmalıdırki işlemciyi soğutsun, donmalar, reset atmalar önlensin. Ayrıca bilgisayar kasasıda ferah ve hava alan bir yerde durmalıdırki hava sirkülasyonu tam olarak gerçekleşsin.
Şimdi Diyelim bilgisayarımızda donma veya resetlenme sorunu var. hemen Bu Adresten Everet Home Edition Adlı Programı indirip kuruyoruz.
http://cgi.zdnet.de/c/?s=41&t=http%3A%2F%2Fwww.bagpipes.net%2Ffiles%2Futilities%2Feveresthome220.exe&dld_id=de011X target=_blank
program kurduktan sonra açıp aşağıdaki resimde gördüğünüz yere geliyoruz:
" bilgisayar-ardından algılayıcı" yı seçin...
Eğer bilgisayarın CPU ısısı hiç bir işlem yapmazken 55 C veya üzerindeyse Sorun var demektir. (Tavsiyem kısa bir süre oyun oynadıktan hemen sonra bu değerlere bakmanızdır. Oyundan kasıt NFS Undergraund gibi aleti biraz zorlayan bişiler olsun. Oyundan hemen sonra CPU ısısı 70 C veya üzerinde geziyorsa donma veya resetlenmeler ısıdan oluyor demektir.)
Şimdide işlemcinin ısısını nasıl düşüreceğiz ona bakalım.
bunun için işlemci fanını temizlemek sorunu büyük ihtimalle ortadan kaldıracaktır. Basit bir iş. Nasıl yapılır:
Tabiki önce bilgisayarı kapatıp fişini çekiyoruz. sonra kasanın sol kapağını açıyoruz (önden bakınca sol )
Sonra işlemci fanını Buluyoruz ( aşağıdaki resimdekine benziyor )
bildiğiniz işlemci fanı... bilmiyorsanız hiç ellemeyin zaten; daha olmadı gözünüze değen ne varsa zarar vermeden temizliyoruz... ne de olsa içlerinden biri işlemci fanı)))
Sonra fanın üzerine elimizde temiz, kullanılmamış bir boya fırçasıyla tozlardan arındırıyoruz, yoksa nefesimizle kuvvetlice üflüyoruz. (tercihim basınclı hava ile temizlemek). Eğer gözünüz alırsa işlemci fanını söküp altındaki ızgaraların arasını temizlemek çok daha sağlıklı olacaktır. Sökme işini büyütmeyin. bazı fanlar yerine tırnaklarla oturur bazılarıda civatalarla tutturulur. Sökebilirseniz iyi olur.
Eğer bu işlemlerden sonra hala sıcaklık düşmediyse ve sizde yaptığınız temizlikten eminseniz kasanın kapağı açık olarak çalıştırın tekrar bakın. hala düşmediyse işlemci fanını değiştrin. geniş yelpazeli olanları tercih edinki hem ses azalsın hemde iyi hava üflesin. Fanı değiştirdiniz ancak hala ısı düşmedi ise CPU da bir sorun olabilir. teknik servise başvurmalısınız