AKINCILAR AKINCILAR FORUM |
|
| Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
INSAN
| Konu: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Ptsi Mayıs 31, 2010 11:46 am | |
| [img] http://www.hurriyet.com.tr/_np/8556/10728556.jpg[/img][size=24] [color:7d6a=red] Yaralılardan ilk görüntüler[/color] [/size] [size=18] İsrail baskınında yaralanan aktivistlerin ilk görüntüleri ajanslara düştü. Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yapılan operasyonun ardından, helikopterlerle Tel Aviv'e getirilen yaralılar İsrailli askerler tarafından ambulanslara taşındı. Yaralıların boyun ve baş bölgelerinden vurulduğu görüldü. Aktivistlerin ağır yaralarına rağmen sevkiyat sırasında ellerinde plastik kelepçeler olması ise dikkat çekti. Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan İsrail Büyükelçisi Gabi Levy'e, İsrail'in yaralıları bir an önce Türkiye'ye göndermesi istendi. Türkiye, olayla ilgili ayrıntılı bir rapor talep ederken, uluslararası sularda seyreden gemilerin serbest bırakılması istendi Levy ile yapılan konuşmada, Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan haklarının saklı bulunduğu hatırlatıldı. Yazılı bir nota verilmedi. Talepler sözlü olarak iletildi. Durumu ağır olan 4 Türk'ün, Kudüs'teki Haddasah Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.[img] http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/359/Yaral%C4%B1lar%20b%C3%B6yle%20ta%C5%9F%C4%B1nd%C4%B1-31.05/F31100616xx.jpg[/img][/size] | |
| | | INSAN
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Ptsi Mayıs 31, 2010 11:57 am | |
| [size=24]
[color:8233=orange] ABD'den ilk tepki[/color]
[/size]
[size=18] İsrail'in Gazze'ye yardım gemilerine yaptığı baskının ardından ABD'den gelen ilk tepkide ölenler için derin üzüntü duyulduğu belirtildi.
Beyaz Saray Sözcüsü William Burton, “ABD, olayda hayatını kaybedenler ve yaralananlar için derin üzüntü duymakta ve bu trajediye neden olan koşulları anlamak için çalışmalar yürütmektedir” dedi. Amerikalı yetkililer, sabahın erken saatlerinden beri olayın takip edildiğini ancak bugün tatil olması nedeniyle açıklamanın ancak yapılabildiğini söyledi. Beyaz Saray açıklamasının ardından özellikle Dışişleri Bakanlığı tarafından gün içinde yeni değerlendirmelerin gelebileceği belirtiliyor. İsrail'in bugün sabah erken saatlerde Gazze'ye yardım götüren üçü Türk, altı gemiye düzenlediği operasyonda en az 10 kişi hayatını kaybetti. Olay, dünya kamuoyunun büyük tepkisini çekti. Bu nedenle gözler İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ABD'ye yapacağı kritik geziye çevrildi. Ancak gezinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz netlik kazanmadı. Netanyahu'nun, yarın Beyaz Saray’a giderek Başkan Barack Obama’yla görüşmesi planlanıyor. Görüşmenin Yahudi yerleşimleri dolayısıyla iki ülke arasında bozulan ilişkileri tamir etmesi amaçlanıyor. Ancak kısa bir süre önce İsrail devlet radyosu daha önce Netanyahu'nun Kanada-ABD ziyaretini yarıda kesip ülkeye döneceğini bildirmişti. Ancak Ottawa’da habercilere konuşan bir İsrail yetkilisi, “Başbakan ayrılmıyor, planlandığı gibi devam edecek” dedi. Delegasyonla birlikte seyahat eden AFP muhabiri de durumun “tam bir kafa karışıklığı” olduğunu ifade etti. “İlk olarak eşyalarımızı toplamamız sonra her şeyi olduğu gibi bırakmamız söylendi” derken, bir yetkilinin heyettekilerin “görüşmeler yaptığı” açıklamasını aktardı. [/size] | |
| | | INSAN
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Ptsi Mayıs 31, 2010 12:19 pm | |
| [size=24] [img] http://www.yenisafak.com.tr/resim/site/sahin21fd2f9fe1fcb1cfbby.jpg[/img][color:e8f3=violet] Şahin: Meclis bu olayı kınayabilir[/color] [/size] [size=18] [color:e8f3=yellow] KINA mak,KINAMAMAK..Iste AKP nin Gercek Yüzü,Sov yapmak....Mazlum ve Magdurun Hakkini Korumak Degil.. .................. ............... .................[/color] [/size] [size=18] TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM'nin, İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını kınayan bir deklarasyon yayımlayabileceğini söyledi. TBMM (A.A) TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM'nin, İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını kınayan bir deklarasyon yayımlayabileceğini söyledi. Şahin, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu ve Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Heyet Başkanı Mehmet Sağlam ve beraberindekileri kabulünde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını değerlendiren Şahin, olayı şiddetle kınadığını söyledi. TBMM'nin de bu hunharca saldırı karşısında mutlaka gerekli tepkiyi göstermesine dikkati çeken Şahin, 'Meclis, bu konuyu gündeme alan ve kınayan bir deklarasyon yayımlayabilir. Siyasi parti grupları bir araya gelerek, müştereken imzalayıp Meclis Başkanlığına vermek suretiyle Genel Kurulda bunu okutulabilir' dedi.[/size] | |
| | | GÖLGE
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Ptsi Mayıs 31, 2010 8:39 pm | |
| [img] http://www.timeturk.com/images/news/310520102029530839117_2.jpg[/img] [size=24][color:44cb=orange] Savaş ilan etmemiz beklenmesin [/color] [/size] [size=18] Başbakan Vekili Bülent Arınç, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına ilişkin, 'Hükümet olarak bütün güçlerimizi imkanlarımızı kullanıyoruz' dedi. TRT'de ana haber bülteninde soruları yanıtlayan Arınç, Gazze'ye yardım götüren gemilerin tamamen insani amaçlı sivil bir girişim olduğunu vurguladı. Gemilerin yardım götürmesinin 'bir hükümet projesi olmadığını' ifade eden Arınç, insani amaçla ilaç ve gıda taşıyan bu gemilerin Gazze'ye ulaşmasından daha tabii birşey olamayacağını kaydetti. Türkiye'nin girişimlerine ilişkin bilgi veren Arınç, 'Hükümet olarak bütün güçlerimizi imkanlarımızı kullanıyoruz. İsrail'in bu hareketine karşı yapabileceğimiz konuları bugün açıkladık, diğerleri konusunda da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz' diye konuştu. Arınç, İskenderun Deniz İkmal Komutanlığına düzenlenen terör saldırısı ile İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının zamanlamasının tesadüf olup olmadığına ilişkin soruya, 'Aynı anda meydana gelmesi kitleleri tahrik edici boyutlara ulaşması, Türkiye'de büyük bir üzüntüye yol açması, öbür tarafta da insani yardım taşıyan, hepsi gönüllü insanlardan oluşan bir silahsız gemiye karşı bu tür bir operasyon yapılması elbette dikkat çekici, elbette manidar bulunabilir. Ama doğrusu ben komplo teorileri üretebilecek noktada değilim' yanıtını verdi. [color:44cb=yellow] -GEMİLERDEKİ YOLCU SAYILARI- [/color] Gazze'ye yardım götüren gemilerde bulunan yolcu sayılarına ilişkin de bilgi veren Arınç, ana gemi olan yolcu gemisi 'Mavi Marmara'da 29'u personel, 560'ı yolcu 589 kişi, 'Defne' yük gemisinde 13'ü personel, 7'si yolcu 20 kişi, yük gemisi 'Gazze'de ise 13'ü Türk personel, 5'i yolcu olmak üzere 18 kişi bulunduğunu bildirdi. Arınç'ın verdiği bilgiye göre, gemilerde Türk yolcuların ve personelin dışında, Almanya'dan 7, ABD'den 3, Avusturalya'dan 3, Bahreyn'den 4, Belçika'dan 5, Bosna-Hersek'ten 1, Cezayir'den 32, Endonezya'dan 12, Fas'tan 5, Filistin'den 2, Fransa'dan 1, Hollanda'dan 1, Güney Afrika'dan 1, İngiltere'den 28, İrlanda ve İspanya'dan 3'er, İsrail ve İsveç'ten 5'er kişi, Kanada vatandaşı 2, Kosova vatandaşı 1, Kuveyt vatandaşı 16, Lübnan vatandaşı 3 kişi bulunuyor. Ayrıca gemilerde, Makedonya'dan 3, Malezya'dan 11, Mısır ve Pakistan'dan 3'er, Moritanya'dan 2, Suriye'den 4, Umman'dan 1, Ürdün'den 31, Yemen'den 4, Yeni Zelanda ve Yunanistan'dan da birer kişi yer alıyor. Başbakan Vekili Bülent Arınç, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili olarak tüm çareyi hukuk ve diplomasi içinde arayacaklarını belirterek, 'Hiç kimse bu olay sebebiyle İsrail'e savaş ilan etmemizi beklemesin. Böyle birşey olmaz. Mümkün de değil, doğru da değil' dedi. TRT'de ana haber bülteninde soruları yanıtlayan Arınç, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına ilişkin olarak, 'Biz bir devletiz. Herkesin aklına estiğini yapacağı bir yerde değiliz. İsrail'i yaptığı bu eyleminden dolayı ne kadar kınıyorsak, bunun ne kadar yanlış olduğunu söylüyorsak, buna karşılık tüm çareyi hukuk ve diplomasi içerisinde bulacağız. Hiç kimse bizden bu olay sebebiyle İsrail'e savaş ilan etmemizi beklemesin. Böyle birşey olmaz. Mümkün de değil, doğru da değil' dedi. Başbakan Vekili Bülent Arınç, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili olarak 'İnsani amaçla ilaç ve gıda taşıyan bu gemilerin Gazze'ye ulaşmasından daha tabii hiçbir şey olamaz. Uluslararası hukuk da bunu gerektiriyordu' dedi. Arınç, TRT-1 Ana Haber Bülteni'nde, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıya ilişkin soruları yanıtladı. Saldırının ardından alınan önlemler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Arınç, ilgili kurumların temsilcileriyle İskenderun'da meydana gelen terör olayını ve yardım gemilerine yapılan saldırıyı etraflıca değerlendirdiklerini söyledi. Olayın İsrail'in karasularında gerçekleşmediği, silah taşıyan bir gemi söz konusu olmadığını, gemilerde silahlı insanlar bulunmadığını vurgulayan Arınç, 'Yapılan operasyon fevkalade kötüdür. Şiddetle lanetliyoruz. Çünkü uluslararası hukuk bakımından da çok yanlıştır. Gece yarısı gece görüşü olan helikopterlerle komandolar gemiye iniyorlar, hiçbir direnişle karşılaşmadan korkutmak veya etkisiz hale getirmek amacıyla silah kullanıyorlar. Silah kullanma sırasında da maalesef tam olarak tespit edemediğimiz ama ölü ve yaralı olduğunu bildiğimiz ölçüde bir zarar görme hadisesi var' diye konuştu. İsrail'in yaptığı operasyonla birlikte bütün dünyaya karartma uyguladığını bu nedenle ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bilgilere ulaşılamadığını ifade eden Arınç, edindikleri bilgilere göre 10 civarında ölü ve yaralının bulunduğunu söyledi. Arınç, İsrail televizyonlarına bakıldığında bu sayının 30'a kadar çıktığını, ancak gemiyle herhangi bir irtibatın olmadığını bildirdi. Dışişleri Bakanlığı'nın, Tel Aviv Büyükelçiliği ve ona bağlı kaynaklardan öğrenildiği kadarıyla 'Mavi Marmara' gemisinin Aşdod Limanı'na çekildiğini, diğer gemilerin de geldiğini belirten Arınç, yaralıların helikopterlerle hastaneye sevk edildiğini, ancak ölülerle ilgili herhangi bir bilgi bulunmadığından söz edildiğini aktardı. Arınç, sözlerine şöyle devam etti: 'Yaralılarımızı istiyoruz. Onları Türkiye'de tedavi etmek istiyoruz. Ambulans uçaklarımız, hastanelerimiz hazır bekliyor. Diğer Türk vatandaşlarının da derhal ve süratle bize gönderilmelerini, bunun için imkanların kullanılmasını istiyoruz. Yabancı uyruklular için de kendi ülkelerinin diplomatik kanallarının açık olduğunu söylüyoruz. Yaralılarımızın bir kısmının isimlerine ulaşabildik. Bunları Dışişleri Bakanlığımız sanıyorum çok kısa bir süre içinde açıklayacaktır. Çok şükür bize intikal edenler hafif yaralı olarak bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Umarım bir ölüm yoktur. Tabii hiç birisinin ölmesini arzu etmeyiz ama biz milliyetlerini ve kimliklerini tanımadığımız için böyle konuşmak zorundayız.' Olayın çok acı olduğunu ve büyük tepki topladığını vurgulayan Arınç, 'Hükümet olarak bütün güçlerimizi imkanlarımızı kullanıyoruz. İsrail'in bu hareketine karşı yapabileceğimiz konuları bugün açıkladık. Diğerleri konusunda da çalışmalarımıza devam ediyoruz' dedi. [color:44cb=yellow] -'SENARYOLAR YAZACAK NOKTADA DEĞİLİM'- [/color] Yardım gemilerine yapılan saldırı ile İskenderun'daki terör olayının zamanlaması konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine Arınç, şunları kaydetti: 'Aynı anda meydana gelmesi kimilerini tahrik edecek boyuta ulaşması, Türkiye'de büyük bir üzüntüye yol açması öbür tarafta da insani yardım taşıyan ve hepsi gönüllü insanlardan oluşan bir silahsız gemiye karşı bu tür bir operasyon yapılması elbette dikkat çekici, elbette manidar bulunabilir. Ama doğrusu ben komplo teorileri üretebilecek noktada değilim. Bu iki olaya ilişkin senaryolar yazacak noktada da değilim.' Söz konusu gemilerin yola çıktıktan sonra Kıbrıs açıklarında uzun bir süre beklediğini, yola çıkmalarının geciktiğini dile getiren Bakan Arınç, şöyle devam etti: 'Bu bir Hükümet projesi değildir. Hükümet olarak bu gemileri biz yola çıkarmadık. Rotasını biz tayin ve tespit etmedik. Tamamen insani amaçlı bir sivil girişimdir. Sivil inisiyatiftir. Bizim Türkiye olarak buna mani olma imkanımız da yoktu, destek olma imkanımız da yoktu. Ama insani amaçla ilaç ve gıda taşıyan bu gemilerin Gazze'ye ulaşmasından daha tabii hiçbir şey olamaz. Uluslararası hukuk da bunu gerektiriyordu. Uluslararası Kızılhaç ve diğer yardım kuruluşlarının da zaman zaman bu yollarla Gazze'ye, Filistin'e, işgal altındaki bölgelere, masum çocuklara, kadınlara yardım ulaştırdığını biliyoruz. Biz dolayısıyla bu geminin seyahatinden organizatör olarak sorumlu değiliz. Önderi de değiliz. Yani yol gösterme noktasında da bir imkanımız olmadı. Ama bu tür olaylara her zaman sıcak bakıyoruz. Orada yaşayanların Müslüman olması, Hristiyan olması da önemli değil. İşgal altında bir bölge var ve oraya çocuklar için gıda giremiyor, ilaç yardımı giremiyor, aylardır ambargo uygulanıyor ve Sayın Başbakanımız bu ambargoyu bütün dünya platformlarında her zaman eleştiriyor. Dolayısıyla oraya yola çıkan içinde İsraillilerin, Yunanlıların, İsveçlilerin, Bahreynlilerin, Endonezyalıların, Kuveytlilerin, Ürdünlülerin 30'dan fazla ülkeden aktivist insanların katıldığı bir sivil girişime elbette bizim müsamaha ile sıcak bakmamız gerekiyordu. Dolayısıyla onların bu girişimine silahla karşılık verilmesi ve onlardan yaralı ve ölülerin olması elbette affedilecek bir suç değildir.' Başbakan Vekili Bülent Arınç, Türkiye'nin güçlü ve itibarlı bir ülke olduğunu belirterek, 'Sanıyorum bu konuda söyleyeceklerini bütün dünya dinleyecektir. İsrail'in yaptığı saldırı konusunda uluslararası soruşturma açılması, İsrail'in cezalandırılması ve bu saldırının sonuçlarının ortadan kaldırılması konusunda da konuşmalarımız, taleplerimiz tekrarlanacaktır' dedi. TRT'de ana haber bülteninde soruları yanıtlayan Arınç, 'Hükümet olarak İsrail ve dünya nezdinde ne tür girişimlerde bulunuyorsunuz ya da bulunacaksınız' sorusu üzerine, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın, kendisinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hemen hemen aynı noktalara temas eden açıklama yaptıklarını söyledi. Bunun Türk milletinin ortak hissiyatı olduğunu ifade eden Arınç, 'Bugün siyasi partilerin yaptığı açıklamalara baktığımız zaman da hepsiyle örtüştüğünü görüyoruz. Çünkü milletimiz bu konuda yapılan haksızlıkları, masum ve mazlum insanlara yöneltilen saldırıları her zaman bu şekilde tepkiyle karşılamıştır. Bu bir iç siyaset meselesi değildir. Türk halkının tamamında bu duygular fazlasıyla var, buna inanıyoruz' diye konuştu. Arınç, İsrail'le diplomatik alanda görüştükleri konular hakkında şu bilgiyi verdi: 'Bugün sabah saatlerinde İsrail Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'mıza çağrıldı. Kendisi protesto edildi, ülkesinin, yönetiminin yaptığı bu hareketten dolayı ve taleplerimiz kendisine iletildi. Sonra bizim Telaviv'deki Büyükelçimiz İsrail'deki Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi talep üzerine. Orada bizim taleplerimiz kendisine iletildi. Bu hareketi tasvip etmediğimiz, bunun uluslararası hukuka göre de bir suç teşkil ettiğini, böyle bir operasyonun yapılmaması gerektiğini söyledik. Gemilere dokunulmaması, gemilerin malzemelerine ilişilmemesi ve oradaki insanların derhal ülkelerine gönderilmek üzere serbest bırakılmasını istedik. Yaralıların ve ölülerin de derhal ülkelerine gönderilmeleri talep edildi. Onlar gemileri Aşdod Limanı'na çektiler. Yaralıları onlar da süratle tahliye edip hastanelere kaldırdılar. Ancak yaralılar ve ölüler konusunda bize şu ana kadar bir bilgi ulaştırmamışlardı. Hüviyet tespiti yapıyoruz düşüncesiyle. Ancak biraz önce de söyledim, 14 yaralı hakkında bilgi elde ettik. Bu bilgiler, sanıyorum gecikmeden Dışişleri Bakanlığı'mızca açıklanacaktır. Vatandaşlarımızın biraz daha huzurlu olması bakımından.' İsrail'e karşı diplomatik alanda da onların anlayabileceği dille, netice almak üzere gerekli her türlü çalışmaların yapıldığını bildiren Arınç, şunları kaydetti: 'Bundan herkesin emin olmasını istiyorum. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin biz geçici üyesiyiz, 2 yıllığına seçilmiştik. Derhal sayın Dışişleri Bakanımız tarafından Güvenlik Konseyi'ndeki daimi temsilcimiz acilen toplantı talep etti ve bu süratle karşılandı. Çünkü Genel Sekreter'in de basına yansıyan beyanlarını biliyorsunuz, o da bu olayı fevkalade kötü buluyor ve lanetliyor. BM Güvenlik Konseyi bu akşam acilen toplantıya çağrıldı. Türkiye saati ile belki 24.00'ü bulabilir. Dışişleri Bakanımız Sayın Davutoğlu, konseyde bir konuşma yapacaklar.' Arınç, İslam Konferansı Örgütü'nün de acilen toplantıya çağrıldığını ifade ederek, şöyle devam etti: 'Avrupa Birliği yetkililerine durum iletildi. NATO Konseyi toplantıya davet edildi. Hemen hemen üyesi bulunduğumuz tüm kuruluşlar İsrail'in bu saldırısına karşılık, acil durum notuyla olağanüstü toplantılara davet edildi. Zaten bazı ülkelerden saldırıyla ilgili olarak kınamalar yayınlandı, kendi vatandaşları olsun olmasın. Pek çok ülke bu saldırıyı kendi diplomatik dilleriyle yalanladılar, tekzip ettiler, uygun bulmadıklarını ifade ettiler. Türkiye'nin Arap ligi ve diğer kuruluşlarla da ilgisi ve bağlantısı var. Onlar da toplantıya çağrıldılar. Mısır başta olmak üzere, diğer ülkelerde de açıklamalar arka arkasına yapılmaya başlandı. Türkiye güçlü ve itibarlı bir ülke. Sanıyorum bu konuda söyleyeceklerini bütün dünya dinleyecektir. İsrail'in bu yaptığı saldırı konusunda uluslararası soruşturma açılması, İsrail'in cezalandırılması ve bu saldırının sonuçlarının ortadan kaldırılması konusunda da konuşmalarımız, taleplerimiz tekrarlanacaktır.' Dışişleri Bakanlığı'nın, Tel Aviv Büyükelçiliği ve ona bağlı kaynaklardan öğrenildiği kadarıyla 'Mavi Marmara' gemisinin Aşdod Limanı'na çekildiğini, diğer gemilerin de geldiğini belirten Arınç, yaralıların helikopterlerle hastaneye sevk edildiğini, ancak ölülerle ilgili herhangi bir bilgi bulunmadığından söz edildiğini aktardı. Arınç, sözlerine şöyle devam etti: 'Yaralılarımızı istiyoruz. Onları Türkiye'de tedavi etmek istiyoruz. Ambulans uçaklarımız, hastanelerimiz hazır bekliyor. Diğer Türk vatandaşlarının da derhal ve süratle bize gönderilmelerini, bunun için imkanların kullanılmasını istiyoruz. Yabancı uyruklular için de kendi ülkelerinin diplomatik kanallarının açık olduğunu söylüyoruz. Yaralılarımızın bir kısmının isimlerine ulaşabildik. Bunları Dışişleri Bakanlığımız sanıyorum çok kısa bir süre içinde açıklayacaktır. Çok şükür bize intikal edenler hafif yaralı olarak bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Umarım bir ölüm yoktur. Tabii hiç birisinin ölmesini arzu etmeyiz ama biz milliyetlerini ve kimliklerini tanımadığımız için böyle konuşmak zorundayız.' Olayın çok acı olduğunu ve büyük tepki topladığını vurgulayan Arınç, 'Hükümet olarak bütün güçlerimizi imkanlarımızı kullanıyoruz. İsrail'in bu hareketine karşı yapabileceğimiz konuları bugün açıkladık. Diğerleri konusunda da çalışmalarımıza devam ediyoruz' dedi. [color:44cb=yellow] -'SENARYOLAR YAZACAK NOKTADA DEĞİLİM'- [/color] Yardım gemilerine yapılan saldırı ile İskenderun'daki terör olayının zamanlaması konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine Arınç, şunları kaydetti: 'Aynı anda meydana gelmesi kimilerini tahrik edecek boyuta ulaşması, Türkiye'de büyük bir üzüntüye yol açması öbür tarafta da insani yardım taşıyan ve hepsi gönüllü insanlardan oluşan bir silahsız gemiye karşı bu tür bir operasyon yapılması elbette dikkat çekici, elbette manidar bulunabilir. Ama doğrusu ben komplo teorileri üretebilecek noktada değilim. Bu iki olaya ilişkin senaryolar yazacak noktada da değilim.' Söz konusu gemilerin yola çıktıktan sonra Kıbrıs açıklarında uzun bir süre beklediğini, yola çıkmalarının geciktiğini dile getiren Bakan Arınç, şöyle devam etti: 'Bu bir Hükümet projesi değildir. Hükümet olarak bu gemileri biz yola çıkarmadık. Rotasını biz tayin ve tespit etmedik. Tamamen insani amaçlı bir sivil girişimdir. Sivil inisiyatiftir. Bizim Türkiye olarak buna mani olma imkanımız da yoktu, destek olma imkanımız da yoktu. Ama insani amaçla ilaç ve gıda taşıyan bu gemilerin Gazze'ye ulaşmasından daha tabii hiçbir şey olamaz. Uluslararası hukuk da bunu gerektiriyordu. Uluslararası Kızılhaç ve diğer yardım kuruluşlarının da zaman zaman bu yollarla Gazze'ye, Filistin'e, işgal altındaki bölgelere, masum çocuklara, kadınlara yardım ulaştırdığını biliyoruz. Biz dolayısıyla bu geminin seyahatinden organizatör olarak sorumlu değiliz. Önderi de değiliz. Yani yol gösterme noktasında da bir imkanımız olmadı. Ama bu tür olaylara her zaman sıcak bakıyoruz. Orada yaşayanların Müslüman olması, Hristiyan olması da önemli değil. İşgal altında bir bölge var ve oraya çocuklar için gıda giremiyor, ilaç yardımı giremiyor, aylardır ambargo uygulanıyor ve Sayın Başbakanımız bu ambargoyu bütün dünya platformlarında her zaman eleştiriyor. Dolayısıyla oraya yola çıkan içinde İsraillilerin, Yunanlıların, İsveçlilerin, Bahreynlilerin, Endonezyalıların, Kuveytlilerin, Ürdünlülerin 30'dan fazla ülkeden aktivist insanların katıldığı bir sivil girişime elbette bizim müsamaha ile sıcak bakmamız gerekiyordu. Dolayısıyla onların bu girişimine silahla karşılık verilmesi ve onlardan yaralı ve ölülerin olması elbette affedilecek bir suç değildir.' Başbakan Vekili Bülent Arınç, Türkiye'nin güçlü ve itibarlı bir ülke olduğunu belirterek, 'Sanıyorum bu konuda söyleyeceklerini bütün dünya dinleyecektir. İsrail'in yaptığı saldırı konusunda uluslararası soruşturma açılması, İsrail'in cezalandırılması ve bu saldırının sonuçlarının ortadan kaldırılması konusunda da konuşmalarımız, taleplerimiz tekrarlanacaktır' dedi. TRT'de ana haber bülteninde soruları yanıtlayan Arınç, 'Hükümet olarak İsrail ve dünya nezdinde ne tür girişimlerde bulunuyorsunuz ya da bulunacaksınız' sorusu üzerine, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın, kendisinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hemen hemen aynı noktalara temas eden açıklama yaptıklarını söyledi. Bunun Türk milletinin ortak hissiyatı olduğunu ifade eden Arınç, 'Bugün siyasi partilerin yaptığı açıklamalara baktığımız zaman da hepsiyle örtüştüğünü görüyoruz. Çünkü milletimiz bu konuda yapılan haksızlıkları, masum ve mazlum insanlara yöneltilen saldırıları her zaman bu şekilde tepkiyle karşılamıştır. Bu bir iç siyaset meselesi değildir. Türk halkının tamamında bu duygular fazlasıyla var, buna inanıyoruz' diye konuştu. Arınç, İsrail'le diplomatik alanda görüştükleri konular hakkında şu bilgiyi verdi: 'Bugün sabah saatlerinde İsrail Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'mıza çağrıldı. Kendisi protesto edildi, ülkesinin, yönetiminin yaptığı bu hareketten dolayı ve taleplerimiz kendisine iletildi. Sonra bizim Telaviv'deki Büyükelçimiz İsrail'deki Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi talep üzerine. Orada bizim taleplerimiz kendisine iletildi. Bu hareketi tasvip etmediğimiz, bunun uluslararası hukuka göre de bir suç teşkil ettiğini, böyle bir operasyonun yapılmaması gerektiğini söyledik. Gemilere dokunulmaması, gemilerin malzemelerine ilişilmemesi ve oradaki insanların derhal ülkelerine gönderilmek üzere serbest bırakılmasını istedik. Yaralıların ve ölülerin de derhal ülkelerine gönderilmeleri talep edildi. Onlar gemileri Aşdod Limanı'na çektiler. Yaralıları onlar da süratle tahliye edip hastanelere kaldırdılar. Ancak yaralılar ve ölüler konusunda bize şu ana kadar bir bilgi ulaştırmamışlardı. Hüviyet tespiti yapıyoruz düşüncesiyle. Ancak biraz önce de söyledim, 14 yaralı hakkında bilgi elde ettik. Bu bilgiler, sanıyorum gecikmeden Dışişleri Bakanlığı'mızca açıklanacaktır. Vatandaşlarımızın biraz daha huzurlu olması bakımından.' İsrail'e karşı diplomatik alanda da onların anlayabileceği dille, netice almak üzere gerekli her türlü çalışmaların yapıldığını bildiren Arınç, şunları kaydetti: 'Bundan herkesin emin olmasını istiyorum. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin biz geçici üyesiyiz, 2 yıllığına seçilmiştik. Derhal sayın Dışişleri Bakanımız tarafından Güvenlik Konseyi'ndeki daimi temsilcimiz acilen toplantı talep etti ve bu süratle karşılandı. Çünkü Genel Sekreter'in de basına yansıyan beyanlarını biliyorsunuz, o da bu olayı fevkalade kötü buluyor ve lanetliyor. BM Güvenlik Konseyi bu akşam acilen toplantıya çağrıldı. Türkiye saati ile belki 24.00'ü bulabilir. Dışişleri Bakanımız Sayın Davutoğlu, konseyde bir konuşma yapacaklar.' Arınç, İslam Konferansı Örgütü'nün de acilen toplantıya çağrıldığını ifade ederek, şöyle devam etti: 'Avrupa Birliği yetkililerine durum iletildi. NATO Konseyi toplantıya davet edildi. Hemen hemen üyesi bulunduğumuz tüm kuruluşlar İsrail'in bu saldırısına karşılık, acil durum notuyla olağanüstü toplantılara davet edildi. Zaten bazı ülkelerden saldırıyla ilgili olarak kınamalar yayınlandı, kendi vatandaşları olsun olmasın. Pek çok ülke bu saldırıyı kendi diplomatik dilleriyle yalanladılar, tekzip ettiler, uygun bulmadıklarını ifade ettiler. Türkiye'nin Arap ligi ve diğer kuruluşlarla da ilgisi ve bağlantısı var. Onlar da toplantıya çağrıldılar. Mısır başta olmak üzere, diğer ülkelerde de açıklamalar arka arkasına yapılmaya başlandı. Türkiye güçlü ve itibarlı bir ülke. Sanıyorum bu konuda söyleyeceklerini bütün dünya dinleyecektir. İsrail'in bu yaptığı saldırı konusunda uluslararası soruşturma açılması, İsrail'in cezalandırılması ve bu saldırının sonuçlarının ortadan kaldırılması konusunda da konuşmalarımız, taleplerimiz tekrarlanacaktır.' zaman[/size] | |
| | | GÖLGE
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Ptsi Mayıs 31, 2010 9:27 pm | |
| [size=18][color:99db=yellow]ARINCIN Aciklamalarinin Altina Su aciklamayi koyunca AKP nin Ne yaptigi daha da netlesiyor... [/color] [/size] [img] http://www.hurriyet.com.tr/_np/0866/10730866.jpg[/img][size=24][color:99db=brown] Tesadüf değil' [/color] [/size] [size=18] AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''İsrail'in saldırısıyla İskenderun'da 6 şehit verdiğimiz saldırının eş zamanlı olması tesadüf değil'' dedi. Çelik, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırması ve İskenderun'da 6 şehit verdiğimiz saldırının eş zamanlı olmasına dikkat çekti. Çelik açıklamasında şunları söyledi: Millet olarak duygularımızla değil, aklımızla hareket etmeliyiz. Bu işin bir duygu boyutu yok mu tabi ki var. Ama iktidarıyla, muhalefetiyle birlikte aklımızla hareket etmeliyiz. Ölü ve yaralıların hangi ülkelerden olduğu İsrail’in engellemesi nedeniyle henüz tespit edilmiş değildir. İsrail’de bir koalisyon hükümeti var. İsrail’deki her parti kamuoyu desteğini sürdürebilmek için şahin olmayı tercih ediyor. İsrail hiçbir zaman ayranım ekşidir demez. Onların ayranı her zaman tatlıdır. Eğer gemide dedikleri gibi silah olsaydı, o gemiye o kadar rahat inemezlerdi. Orada saldırıya uğrayan insanlar elbette nefsi müdafaada bulunmuşlardır. Ama bunun silah koridoru açacağını söylemek insafsızlıktır. [color:99db=yellow] KILIÇDAROĞLU'NDAN DA BENZER AÇIKLAMA[/color] CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Hüseyin Çelik'e benzer açıklamalarda bulundu. Bugün düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, İskenderun'daki terör saldırısında 7 askerin şehit olduğunu hatırlatarak, İsrail'in operasyonuyla bağlantısının olup olmadığına ilişkin görüşünü sorması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyle[/size] | |
| | | GÖLGE
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Salı Haz. 01, 2010 9:43 pm | |
| [img] http://www.timeturk.com/images/news/010620102235023056621_2.jpg[/img] [size=24][color:6eab=orange] İsrail yardımları Gazze'ye sevketti [/color] [/size] [size=18] İsrail'in, yardım filosuyla getirilen 10 bin ton dolayındaki insani yardım malzemesini bugün Gazze'ye sevkettiği bildirildi. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, İsrail askerleri tarafından gemilerden indirilen malzeme, kamyonlara yüklenerek Aşdod'dan Gazze Şeridi ile sınırdaki Kerem Şalom geçiş noktasına getirildi, uluslararası örgütlerin aracılığıyla Gazze'ye aktarıldı. Bu arada, ordu sözcülüğünün açıklamasında, "Hamas'ın, İsrailli sivillere karşı kullanılmak üzere tünellerden silah kaçakçılığı yaptığı sürece deniz ablukasının kalacağı" belirtildi.[/size] | |
| | | GÖLGE
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Salı Haz. 01, 2010 11:01 pm | |
| [size=24] [color:4b47=green] Mısır Gazze kapısını açıyor [/color] [/size]
[size=18] [color:4b47=brown] Gazze'nin can damarı: Tünel ekonomisi [/color]
Mısır yardımlar için geçici olarak Gazze sınırını açacağını duyururken, NATO bugün yaptığı olağanüstü toplantı sonrası uluslararası soruşturma açılmasını, siviller ve gemilerin serbest bırakılmasını istedi.
Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah sınır kapısının açılması yönünde talimat verdi. Gerekli tıbbi ve insani yardım ile hasta ve yaralı geçişinin sağlanabilmesi için Mübarek'in bu sınır kapısının açılmasını istediği belirtildi.
Ancak, Gazze'deki yönetimin İçişleri Bakanlığı, İsrail donanmasının bölgeye yardım getiren gemilere uyguladığı; 9 kişinin ölümü ile sonuçlanan operasyonun ardından alınan genel grev sebebiyle, kapının bugün değil; yarın açılacağını bildirdi.
Gazze Şeridi'ndeki Hamas hükümeti, olaya tepkisini ortaya koymak üzere, bugün tüm bölgede iş bırakma eylemi uygulanmasını kararlaştırmıştı.
Gazzelilerin Refah'tan geçmek için İçişleri Bakanlığından izin almalarına da gerek bulunmadığı, geçerli pasaportları bulunanların sınırdan pasaportunu göstererek geçiş yapabileceği belirtiliyor.
Gazze ile Mısır arasındaki Rafah sınır geçişi, 25 Kasım 2005’te açıldı ve 25 Haziran 2006’ya kadar açık kaldı. Bu tarihle Kasım 2006 arasında geçen sürenin büyük bir kısmında güvenlik gerekçeleriyle İsrail tarafından kapatıldı. Ürün ithalatı için açılmayan kapı Haziran 2007’de Hamas’ın Gazze Şeridi’nin kontrolünü ele geçirmesiyle Mısır tarafından tamamen kapatıldı.
23 Ocak 2008’de, Hamas militanlarının bombalarıyla Mısır ve Gazze’yi ikiye ayıran duvar yıkıldı. Gazze Şeridi’nin 1.5 milyonluk nüfusunun neredeyse yarısı Gazze’de bulamadığı ürünleri Mısır tarafına geçerek satın almaya çalıştı.
Refah, en son iki hafta kadar önce 5 gün süreyle açılmış, kapıdan 8 binden fazla Gazzeli giriş-çıkış yapmıştı.[/size] | |
| | | turbix
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Çarş. Haz. 02, 2010 5:56 pm | |
| Gemilere dokunulmaması, gemilerin malzemelerine ilişilmemesi ve oradaki insanların derhal ülkelerine gönderilmek üzere serbest bırakılmasını istedik. """Yaralıların ve ölülerin de derhal ülkelerine gönderilmeleri talep edildi. Onlar gemileri Aşdod Limanı'na çektiler. Yaralıları onlar da süratle tahliye edip hastanelere kaldırdılar. Ancak yaralılar ve ölüler konusunda bize şu ana kadar bir bilgi ulaştırmamışlardı. Hüviyet tespiti yapıyoruz düşüncesiyle. Ancak biraz önce de söyledim, 14 yaralı hakkında bilgi elde ettik. Bu bilgiler, sanıyorum gecikmeden Dışişleri Bakanlığı'mızca açıklanacaktır. Vatandaşlarımızın biraz daha huzurlu olması bakımından."""
şu paragrafın son kelimelerini alırsak karşımıza küçüklük ukdesinin çıktığını görürüz.işte o kelimeler:"serbest bırakımasını istedik","talep ettik",yaralıları konusunda bilgi oluşturmamışlar (ilginçtir savunma pozisyonuna girilmiş) Hüviyet tespiti yapıyoruz düşüncesiyle".vs (sanki talep etmese emir verekler,çabuk bırakın diye) ayol bari bu durumda emir cümleleri ile konuşsaydınızda belki israil bu acı gününüzden dolayı acıları büyüktür,normal !! karşılayalım derlerdi!!!
neyse ben şu güvendikleri güvenlik konseyinin ne olduğunu yazayım: (Kumandan,üç ışık)
"konsey 15 üyeden teşekkül etmiştir ve bunun 5'i daimi üye...abd,britanya ve kuzey kuzey irlanda birleşik krallığı,çin halk cumhuriyeti,fransa ve sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği....geri kalan bütün devletler de , bu konseyin üyeliğine 2 sene için seçilirler....ne demek daimi üye ayrıcalığı?...ve usul meseleleri dışında kalan meselelerde kararlar,daimi üyelerin hepsinin oyları dahil olmak üzere 9 üyenin olumlu oyuyla alınıyor.böylece güvenlik konseyinin daimi üyelerinden biri işine gelmeyen bir meselede veto hakkını kullanarak,kararların alınmasını önleyebililiyor.devletlerin yönetim şekilleri ile anılmaları gibi,birleşmiş milletler teşkilatını "domuzlar diktatoryası" olarak anabiliriz.bahsi birleşmiş milletlere getirmem şu; 5 devlet dışındaki devletlerin büyük çoğunluğu oluşturması durumu,onların hali...al sana bir bez parçası-bayrak;vatan,millet,sakarya...onun dışında doğu ve batı blokları arasındaki çekişmede bunlara düşen rol,paryalıktır.bunu açık bir şekilde ifade edebiliriz...aranızda bizi dinlemeye gelmiş olan pislik habercilere de ( ispiyoncular) aldırmaksızın ifade ederiz; iş gele gele bağımsızlık bahsine geliyor...ne kadar bağımsızsın?..dikkat edin yalnız,hep Filistin davası üzerindeyim ve mesele oraya gelecek...niçin söyledim birleşmiş milletler daimi konsey üyelerinin durumunu ,şunu bunu?.. şunun için söyledim:BUGÜN İSRAİL İN AĞABEY İAMARİKA VE AMERİKANIN BEŞİĞİNDE DE TÜRKİYE ...VE SİZLER FİLİSTİNDE İSRAİL Lİ ASKERLERİN fİLİSTİNLİ GENÇLERİN KOLLARINI BACAKLARINI TAŞLARLA PARÇALAYIŞINI KINIYORSUNUZ..
EVET KINIM KINIM KINIYORUZ...VE SADECE BU... | |
| | | GÖLGE
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Çarş. Haz. 02, 2010 9:28 pm | |
| [quote:3ee0="turbix"]Gemilere dokunulmaması, gemilerin malzemelerine ilişilmemesi ve oradaki insanların derhal ülkelerine gönderilmek üzere serbest bırakılmasını istedik. """Yaralıların ve ölülerin de derhal ülkelerine gönderilmeleri talep edildi. Onlar gemileri Aşdod Limanı'na çektiler. Yaralıları onlar da süratle tahliye edip hastanelere kaldırdılar. Ancak yaralılar ve ölüler konusunda bize şu ana kadar bir bilgi ulaştırmamışlardı. Hüviyet tespiti yapıyoruz düşüncesiyle. Ancak biraz önce de söyledim, 14 yaralı hakkında bilgi elde ettik. Bu bilgiler, sanıyorum gecikmeden Dışişleri Bakanlığı'mızca açıklanacaktır. Vatandaşlarımızın biraz daha huzurlu olması bakımından.""" şu paragrafın son kelimelerini alırsak karşımıza küçüklük ukdesinin çıktığını görürüz.işte o kelimeler:"serbest bırakımasını istedik","talep ettik",yaralıları konusunda bilgi oluşturmamışlar (ilginçtir savunma pozisyonuna girilmiş) Hüviyet tespiti yapıyoruz düşüncesiyle".vs (sanki talep etmese emir verekler,çabuk bırakın diye) ayol bari bu durumda emir cümleleri ile konuşsaydınızda belki israil bu acı gününüzden dolayı acıları büyüktür,normal !! karşılayalım derlerdi!!! [size=18] neyse ben şu güvendikleri güvenlik konseyinin ne olduğunu yazayım: (Kumandan,üç ışık) "konsey 15 üyeden teşekkül etmiştir ve bunun 5'i daimi üye...abd,britanya ve kuzey kuzey irlanda birleşik krallığı,çin halk cumhuriyeti,fransa ve sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği....geri kalan bütün devletler de , bu konseyin üyeliğine 2 sene için seçilirler....ne demek daimi üye ayrıcalığı?...ve usul meseleleri dışında kalan meselelerde kararlar,daimi üyelerin hepsinin oyları dahil olmak üzere 9 üyenin olumlu oyuyla alınıyor.böylece güvenlik konseyinin daimi üyelerinden biri işine gelmeyen bir meselede veto hakkını kullanarak,kararların alınmasını önleyebililiyor.devletlerin yönetim şekilleri ile anılmaları gibi,birleşmiş milletler teşkilatını "domuzlar diktatoryası" olarak anabiliriz.bahsi birleşmiş milletlere getirmem şu; 5 devlet dışındaki devletlerin büyük çoğunluğu oluşturması durumu,onların hali...al sana bir bez parçası-bayrak;vatan,millet,sakarya...onun dışında doğu ve batı blokları arasındaki çekişmede bunlara düşen rol,paryalıktır.bunu açık bir şekilde ifade edebiliriz...aranızda bizi dinlemeye gelmiş olan pislik habercilere de ( ispiyoncular) aldırmaksızın ifade ederiz; iş gele gele bağımsızlık bahsine geliyor...ne kadar bağımsızsın?..dikkat edin yalnız,hep Filistin davası üzerindeyim ve mesele oraya gelecek...niçin söyledim birleşmiş milletler daimi konsey üyelerinin durumunu ,şunu bunu?.. şunun için söyledim:BUGÜN İSRAİL İN AĞABEY İAMARİKA VE AMERİKANIN BEŞİĞİNDE DE TÜRKİYE ...VE SİZLER FİLİSTİNDE İSRAİL Lİ ASKERLERİN fİLİSTİNLİ GENÇLERİN KOLLARINI BACAKLARINI TAŞLARLA PARÇALAYIŞINI KINIYORSUNUZ..[/size] [size=24][color:3ee0=violet] EVET KINIM KINIM KINIYORUZ...VE SADECE BU..[/color][/size].[/quote] [color:3ee0=orange] KINIM KINIM KINAMALARDAN DEMETLER...[/color] [img] http://www.timeturk.com/images/news/020620101345199463547_2.jpg[/img][color:3ee0=orange][size=24] Meclis'ten kınama kararı çıktı [/size] [/color][size=18] TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını kınadı. Parti temsilcileri ortak deklarasyon çıkan imza krizine rağman imzalandı. Komisyon Başkanı Zafer Üskül, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, saldırıyı kınama kararı aldıklarını ifade ederek, bu konuda hazırlanacak bir mektubun değişik ülkelerdeki benzeri komisyona göndereceklerini söyledi. Toplantıda, Zafer Üskül başkanlığında bir alt komisyon oluşturulması ve uygun bir zamanda İsrail'e gitme kararı alındığı da belirtildi. [color:3ee0=yellow] TBMM'DE GRUBU BULUNAN PARTİLER ORTAK DEKLARASYON YAYINLAYACAK [/color] TBMM'de grubu bulunan partiler, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısının kınanmasına yönelik deklarasyon yayınlanması için uzlaştı. Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden beri hazırlığı sürdürülen deklarasyon metni tamamlandı. Metin saat 13.00'de toplanacak Genel Kurulun bilgisine sunulanacak. Deklarasyonun, bugünkü birleşimi yönetecek TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu tarafından başkanlık kürsüsünden okunması bekleniyor. [color:3ee0=yellow] KRİZE RAĞMEN İMZANLADI[/color] Bugün ortak bir deklarasyon kararı alan Meclis'te imza krizi yaşandı. AK Parti "bu deklarasyonun AK Part'ye karşı bir deklarasyon" diyerek imza atmaya yanaşmadı. Tartışmanın Kaynağı ise son paragraftaki "Hükümet, İsrail ile askeri ve ticari ilişkilerini gözden geçirmeli" ibaresinden kaynaklandı. Ancak kriz çok fazla uzamadan AK Partinin metne imza atması ile son buldu. Tartışmalı paragrafda ise hala metinde.[/size] | |
| | | turbix
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Perş. Haz. 03, 2010 9:57 pm | |
| bide anlamadığım şey herkes çıkıp uluslararası hukuka aykırı peki uluslararası hukuka uygun olsaydı ölenlerin hakkı aranmayacak mıydı? uzatmaya gerek yok...!!!!!!!!!!!! | |
| | | turbix
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Cuma Haz. 04, 2010 11:11 am | |
| [font:2a9e=Arial Black]One Minute' diyerek saldırmışlar[/font]
[b]Askerlerin kendilerine ‘One minute' diyerek saldırdığını anlatan Hakan Albayrak, bir Yunan aktivistin kendisine “Papandreu bize sahip çıkmaz. Sizin başbakan bize destek olsun” dediğini aktardı...[/b] [b]Türkiye'yi en büyük düşman görüyorlar [/b] HAKAN ALBAYRAK: “9 şehit verdik. Onların kanının bereketiyle dünyada çok önemli bir taş yerinden oynadı. Atmosfer değişti çok büyük bir devrim oldu. Direndik, canlı kalkan olduk. Yaralıların yaralarına bastılar ‘one minute' diye bağırarak. Yine ‘one minute one minute' diyerek saldırdılar büyük bir nefretle. Anladığım kadarıyla en büyük düşman olarak Türkiye'yi görüyorlar. Doğrusu ben bundan da memnunum, çünkü İsrail dünyada alçaklık adına ne varsa hepsini temsil ediyor. Onun karşısında olmak insanlığın, vicdanın, adaletin yanında olmaktır.”
[b]Asker köpeklerinin ağzı kan içindeydi[/b] ÖZLEM ŞAHİNERMİŞ: “ 4 tane erkek arkadaşımızın yerde kanlar içinde yattığını ve başındaki köpeklerinden ağzından kanlar aktığını gördüm. Ben görmedim ama bizim yanımıza gelen bir İsrailli kadın milletvekili, kendisinin 12-14 arasında şehit olmuş arkadaşımızı gördüğünü söyledi. Bazı sorgu masalarındaki bayan arkadaşlarımızı çırılçıplak soyup, sorgularını gerçekleştirdiler. Benimde başörtümü çıkartmamı istediler ama ben direndim.
[b]Saldırı sonrası ilk görüntü[/b]İsrail'in kanlı baskınının hemen ardından aktivistlerin çektiği görüntülerde yaralıların tedavisi için gönüllülerin nasıl koşturduğu görülüyor. Görüntülerde hayatını kaybeden barış gönüllürinin nasıl vuruldukları da var.
[b]‘İskenderun'u biz yaptık' diyorlardı [/b] ŞEVKET GÖKMEN: Askerler herkese ateş ediyordu. Onlarca yaralımız, şehidimiz vardı. Kolu kopan, beyni patlayan korkunç tablolar gördük. Cevdet Kılıçlar'ı tek kurşunla alnının tam ortasından vurdular. Biz zaten hemen teslim olmuştuk ama bunu kaale almadılar. Sorgu sırasında bazı askerlerin İskenderun'daki saldırıyla ilgili konuştuklarını duyduk. Nerden biliyosunuz siz İskenderun'u dediğimizde de, ‘Aaa siz bilmiyor musunuz İslenderun'da donanmanızı yerle bir ettik' diye alaycı ve bu işin arkasında da kendilerinin olduğunu belirten konuşmalar yaptılar.”
[b]Yaralı olduğumu görünce ateş ettiler [/b] MUHARREM GÜNEŞ: ‘'İsrail askerleri daha havadayken silah sıkmaya başladılar. Bizim kameramanları korumamız gerekiyordu. Onlar yaşananları canlı yayınla göndereceklerdi. Kameraman zaten 2 kurşun yiyince yere düştü. Kameramanı tuttum ve birlikte yere düştüm. Askerler lazer tutarak kim yaralı kim değil diye araştırıyorlardı. Beni tespit ettiler gözlerimin oynadığını görünce ve kurşun sıktılar ben yerdeyken. Yakından sıktıkları için yanak boşluğumdan giren kurşun boğazımın yanından çıktı.”
[b]Lazer nişangahlı silahlarla hedef alarak ateş ediyorlardı [/b] İsrail saldırısına maruz kalan İsveçli eylemciler, Türkiye'ye dönüşlerinde gemide yaşadıkları dehşet anlarını anlattı. İsveçli eylemciler, İsrail askerlerinin niyetlerinin eylemcileri öldürmek olduğunu ve kullandıkları silahlarla en az iki eylemciyi alnından vurarak öldürdüğünü söyledi. Aktivistlerden Mattias Gardell, İsrail askerlerinin lazer noktalı silahlar kullandığını ve bu şekilde gemideki eylemcileri öldürdüğünü söyleyerek “İnsanları alınlarından vurdular, bilerek öldürdüler. İkisini alnından vurdular, bir tanesini arkadan ensesinden vurdular, tıpkı infaz eder gibi.” diye konuştu.
[b]Kurşunları narkozsuz çıkardılar[/b] MUSA CUAŞ: “İsrailli doktorlar narkoz vermeden canlı bir şekilde sırtımdaki gerçek mermiyi kerpetenle çıkarttı. Lokal anestezi kelimelerini duydum ama herhangi bir şey yapmadılar. Vücudumdaki iki mermi 12 saat kaldı. Aort damarıma kıl payı mesafede kalmış merminin biri.”
[b]Doğum günümü tutuklu geçirdim[/b] Erhan Sevenler: Doğum günü olan 2 Haziran'ı tutuklu geçirdim. Benim için en büyük doğum günü hediyesi, Türkiye'ye dönmek oldu. TRT muhabiri Elif Akkuş; Saat 04.30'da sabah ezanı bittiği anda bir anda ortalık birbirine girdi.
[b]Gemideki komandoları alkışlarla karşıladılar [/b] Zaman Gazetesi Foto Muhabiri KÜRŞAT BAYHAN: Resimleri biz fotoğrafları oradayken alınabilir korkusuyla sildik. Silahların lazer pointerleri sürekli üzerimizde alnımızda dolaşıyordu. Gemi çıkışında komandolar alkışlarla karşılandı. Mossad ve stajyer askerler gelmişti. Komandoları karşılattılar. Biz de ellerimiz kelepçeli şekilde, bizi suçlu gibi dışarı götürdüler. Hepimizin fotoğraflarını çektiler tek tek.
habervaktim | |
| | | turbix
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Cuma Haz. 04, 2010 11:14 am | |
| van minuet diye saldırıdan ziyade bunu şöyle yazarsak daha yerinde olur.van minit he al sana van minit.şimdi bu olayın bu şekilde cereyan etmesi van minit diye rest çeken Başbakanı daha büyük bir mesuliyetin altına sokuyor ve bunun gereklerini yapamayacaksa ,(yapmayacaksa demiyorum) yapabilmenin yollarını açmak için olağanüstü çaba göstermeyecekse orda öldürülenlerin bir nevi sorumlusu da olur.şimdi biri çıkıp başbakan van minit demeseydi öldürülmeyecekmiydi diye sorabilir,kimbilir belki yine öldürülecekti ,biz öldürülme sebebi sadece bu olaydır demiyoruz ama bu olayın etkisinide inkar edemeyiz.van minit deyip orayı terketmek ile imajı zedelenen (bir nevi-aslında herkes israili biliyorda kimse bana karşı koyamaz imajına yapılan bir tepki diye ele alınabilir) israilin van minit diye öldürmesi şu manaya gelmez mi:siz van minit diyecek çapa sahipmisiniz de karşıdaki ülkeyi tanımıyormuş gibi rest çekiyorsunuz? işte bu sözlerin hal olarak zuhur etmesi de olmamış mıdır bu olay? | |
| | | turbix
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Cuma Haz. 04, 2010 11:23 am | |
| (yapmayacaksa demiyorum) bu parantez içinden şunu anlatmak istemedim,aslında yapmak istiyorda birsürü engel var.hayır.burda istesede yapamaz ifadesiniin karşılığı.istese de yapmazında niçinleri var tabiki bu niçinler mazeret teşkil etmez.eğer yapmak istemenin nasıl ve niçini olarak bir bütün halinde ortaya koymak istiyorlarsa bu KUMANDAN ın eteklerine sarılmakla olacak buda O nun serbestiyeti söz konusu (madde planında hapiste,O zaten gerçek hür anlamasalarda) bunu da yapacak yürek olmadığından yapamaz....yanlışım varsa düzeltile... | |
| | | GÖLGE
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Cuma Haz. 04, 2010 9:51 pm | |
| [size=18]
Biz diyoruz ya,Israil AKP ile Islamcilari Hedef ALDI.
Evet ,bu cerceve icine oturan Vanminut seklindeki vurusun,Israil tarafindan nasil kullanilmak istendigini de görmek mümkün. Al Sana Van Minute. Ardindan mermi yagmuru.
AKP nin Israil ve Dis Politika daki tüm manevralari Diyaloglarda geciyor.
AKP nin lideri Nedenhemen ABD nin etegine Siginip orda hesap görme derdinde ?Bunu anlatmadan geciyor.
Hani ABD den bagimsiz bir Politik cizgi gelistirip Brezilya Iran ekseninde is görüyordu? Iste bagimsiz olan Dis Politika bu muydu.?
RTE efendisinden ayri is göremez...[/size] | |
| | | GÖLGE
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Ptsi Haz. 07, 2010 12:50 pm | |
| [img] http://www.hurriyet.com.tr/_np/7711/10787711.jpg[/img][size=24][color:6cfa=orange] Gönül: "İsrail ile askeri anlaşmalar bir hayli fazla" [/color] [/size] A.A [size=18] Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail'le yapılan askeri anlaşmaların iptal edilip edilmeyeceğiyle ilgili olarak “Anlaşmalar Dışişleri Bakanlığının konusudur, askeri anlaşmalar da olsa. Hükümete gelirse görüşürüz. Bize gelince inceleriz. Henüz Dışişleri Bakanlığından böyle bir teklif gelmedi” dedi. Gönül askeri anlaşmaların sayısına ilişkin soruya ise "Bir hayli fazla" cevabını verdi. Mali Cumhuriyeti Savunma Bakanı Natie Plea, Milli Savunma Bakanı Gönül'ü bakanlıkta ziyaret etti. Vecdi Gönül tarafından kapıda karşılanan Plea, tören kıtasını selamladı ve şeref defterini imzaladı. Bakan Gönül, ziyarette yaptığı konuşmada, Mali'den ilk defa üst düzey ziyaret yapıldığını belirtti. [color:6cfa=orange] "ASKERİ ANLAŞMALAR BİR HAYLİ FAZLA" [/color] Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gönül, bir gazetecinin “İsrail'le yapılan askeri anlaşmaların iptali söz konusu mu?” sorusu üzerine, “Anlaşmalar Dışişleri Bakanlığının konusudur, askeri anlaşmalar da olsa. Hükümete gelirse görüşürüz. Bize gelince inceleriz. Henüz Dışişleri Bakanlığından böyle bir teklif gelmedi” diye konuştu. Bakan Gönül, Türkiye ile İsrail arasındaki askeri anlaşmaların sayısının sorusuna “Sayısı bir hayli fazla” yanıtını verdi. Gönül, iki ülke arasında planlanan tatbikatlardan üçünün iptal edildiğinin kamuoyuna açıklandığını hatırlattı.[/size] | |
| | | turbix
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Ptsi Haz. 07, 2010 1:54 pm | |
| dışa bağımlılığının daha doğru bir ifade ile israil ve abdye bağlılığın ne dereceye geldiğinin itirafı ...ve bu bağımsızlık mevzuu... | |
| | | turbix
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... C.tesi Haz. 12, 2010 6:17 pm | |
| Cumhurbaşkanı Gül: İsrail'le ilişkilerimizi kesebiliriz
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk gemisine saldıran İsrail'le diplomatik ilişkilerin kesilebileceğini açıkladı. Fransa'nın prestijli gazetesi Le Monde'a röportaj veren Gül, İsrail'in "ancak PKK veya El Kaide terör örgütünün yapacağı bir saldırı" yaptığını söyledi. . Gül, İsrail'in Türkiye'den özür dilememesi ve bağımsız komisyon kurulmasına onay vermediği takdirde iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kesilebileceği uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, "Tarihte ilk kez, bir ülkenin ordusu, uluslararası sularda Türk sivillerin ölümüne yol açan bir saldırıya imza attı. Soğuk savaş döneminde Sovyetler Birliği bile bize karşı böyle bir şey yapmamıştı." ifadelerini kullandı. Gül, İsrail'in Mavi Marmara gemisine saldırısını Al Kaide, PKK ve ASALA gibi terör örgütlerinin saldırısına benzetti. Saldırıyı "affedilmeyecek ve unutulmayacak bir hata" olarak niteleyen Cumhurbaşkanı, İsrail'in "Türkiye'nin dostluğunun önemini anlamadığını" ifade etti. Gül, Birleşmiş Milletler'in İran'a yönelik ambargo kararına rağmen, 17 Mayıs'ta Türkiye ve Brezilya'nın arabuluculuğuyla imzalanan antlaşmanın "kadük" duruma düşmediğini ve diplomatik yolların hala açık olduğunu vurguladı. AB'nin Türkiye olmadan Ortadoğu'da söz sahibi olamayacağını belirten Gül, "AB stratejik gözlüklerini taktığı anda her şey daha net görünecek. AB, bugün kendi ağırlığının farkında olmadığı bir dönem yaşıyor." ifadelerini kullandı. Gül, Sarkozy ve bazı Avrupa liderlerinin engelleme çabalarına rağmen, Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin sorumluluklarını yerine getireceğini kaydetti.
[/td] [/tr][/table]
[b]Cumhurbaşkanı Gül: İsrail'le ilişkilerimizi kesebiliriz[/b]Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk gemisine saldıran İsrail'le diplomatik ilişkilerin kesilebileceğini açıkladı. Fransa'nın prestijli gazetesi Le Monde'a röportaj veren Gül, İsrail'in "ancak PKK veya El Kaide terör örgütünün yapacağı bir saldırı" yaptığını söyledi.. Gül, İsrail'in Türkiye'den özür dilememesi ve bağımsız komisyon kurulmasına onay vermediği takdirde iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kesilebileceği uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, "Tarihte ilk kez, bir ülkenin ordusu, uluslararası sularda Türk sivillerin ölümüne yol açan bir saldırıya imza attı. Soğuk savaş döneminde Sovyetler Birliği bile bize karşı böyle bir şey yapmamıştı." ifadelerini kullandı.
Gül, İsrail'in Mavi Marmara gemisine saldırısını Al Kaide, PKK ve ASALA gibi terör örgütlerinin saldırısına benzetti. Saldırıyı "affedilmeyecek ve unutulmayacak bir hata" olarak niteleyen Cumhurbaşkanı, İsrail'in "Türkiye'nin dostluğunun önemini anlamadığını" ifade etti. Gül, Birleşmiş Milletler'in İran'a yönelik ambargo kararına rağmen, 17 Mayıs'ta Türkiye ve Brezilya'nın arabuluculuğuyla imzalanan antlaşmanın "kadük" duruma düşmediğini ve diplomatik yolların hala açık olduğunu vurguladı. AB'nin Türkiye olmadan Ortadoğu'da söz sahibi olamayacağını belirten Gül, "AB stratejik gözlüklerini taktığı anda her şey daha net görünecek. AB, bugün kendi ağırlığının farkında olmadığı bir dönem yaşıyor." ifadelerini kullandı. Gül, Sarkozy ve bazı Avrupa liderlerinin engelleme çabalarına rağmen, Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin sorumluluklarını yerine getireceğini kaydetti.
[url=http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=994741&title=cumhurbaskani-gul-israille-iliskilerimizi-kesebiliriz][b]ZAMAN [/b][/url] | |
| | | vertes AKINCI MOD
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Paz Haz. 13, 2010 12:28 pm | |
| türkiye israille bağını rejim değişmediği müddetçe bağını-ilişkisini-evliliğini kopartmaz değil KOPARAMAZ- KO-PA-RA-MAZ...
o engin bilgisiyle sovyetlerin dahi saldırı yapmadığını belirtmiş..
sovyetler dediğin ülke belirli bir devlet anlayışı olan ve köklü bir geçmişi olan yapısı birleşmiş milletlerde veto hakkı olarak yer bulurken israil ise çadır devletleri olan arapların arasına serpiştirilmiş serseri mayın olup imha edilmediği müddetçe her şeyi yapmaya açık ingilterinin ileri karakoludur..
amerikanın silah ve para ile desteklemeye mecbur ingiltere ise siyasi yol haritasını belirlemesinde yardımcı olduğu şeytan krallığıdır..
imdi daha dünyada hangi devlet ne temel üzerine kurulduğundan habersiz idareciler yok efendim israille ilişkisini kesebilirmiş !!!
değil kesmek destek vermeye mecbur ve mahkumken popülist ( halk dalkavukluğu ile ) politikalarla nereye kadar bu yalanı sürdürecekler bilmiyorum.. bu hafta ki barana yazan bir polis ne diyordu = israil büyükelçiliğine taş atılmadan topluluğu dağıtmamız istendi .. bu ne demek ?? bir israil vatandaşı yaralanacağına yüzlerce türkiye vatandaşı joplanabilir demek değilmi ?? veya rejimin gözünde bir israillinin camı kırılacağına yüzlerce türkün başı gözü joplanabilir demek değilmi ??
cumhurbaşkanı diplomatik ilişkiler kesilir diyor değilmi ??
yani askeri -siyasi-ekonomik-lobi ilişkilerimiz devam edebilirmi ricası olmasın bu mesaj ??
allahın emrini ileten zekerya peygamberi ağaç kavuğunda testereyle keserek allahı dinlemeyen israil şimdi kayserili cumhurnaşkanını dinlermi ?? bilmiyorum..
ispanya -fas-italya sahillerinde balo gezileri düzenleyen deniz kuvvetlerine ait gemiler vur patlasın çal oynasın sıra geceleri düzenlediği bir zamanda ilkişkiyi keseriz nefes aldrımayız biz adamın gözünü oyarız bittiiz öldünüz ve benzeri hamasi -hamasi sözdende öte içi boş arka planı desteksiz akıldan uzak sözlere değil israil konuşamayan bebeler dahi bir yerleriyle gülerler herhalde ..
türkiye olmazsa avrupa birliğinin ortadoğuda söz sahibi olamayacağını söylemiş ki buda baştanbaşa kof bir söz..
ortadoğuya yapılan ihracatlarda türkiye ne kadar kazanıyor ?? ab birliği ülkeleri ne kadar kazanıyor ??
türkiye şu anda konjüktür gereği hissi anlamda destek bulsa da araplar parasını nerelere yatırıyor ?? fransa ingiltere almanya gibi ülkeleremi ?? yoksa türkiyeyemi ??
ab türkiye olmazsa ortadoğuda söz sahibi olamazmış !!!
söz sahibi olan zaten onlar değilmi ?? | |
| | | turbix
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Cuma Haz. 18, 2010 6:37 pm | |
| [b][u]Bundan sonra 'Pis Yahudi' demek nefret suçu, cezası ise 1.000 TL ile 500.000 TL arasında değişiyor." [/u] KeHaber mi, KeFiş mi? 1 Mart 2003 tezkeresiyle birlikte garip bir fişleme operasyonu başlamıştı. İsrail'deki Sharon hükümeti aleyhine yazan ve Irak'ın işgaline karşı çıkan Türk basınında ne kadar yazar varsa tek tek fişlenmişti. Sadece basın camiasındaki 'itirazı olanlar' mı? Hayır! Tezkereye hayır oyu veren milletvekilleri, kimi siyasetçiler ve bazı iş adamları da arşivlenmişti. Kimi yazarlar işsiz kaldı, 'hayırcı' milletvekilleri çizik yedi. Bu fişlemelerde MOSSAD'ın devrede olduğu da pek saklanmıyor. Son dönemlerde ise fişlemeler internet siteleri üzerinden yürütülüyor... Nitekim, Çarşamba günkü 'Bu fotoğrafa iyi bakın' başlıklı yazımız ilginç bir internet sitesinde kendisine yer buldu. Bu site Türkiye'deki gazeteleri günlük olarak tarayıp İsrail karşıtı yazarları deşifre etmekle kalmayıp yargısız infazını da yapıyor. Kimine göre Türkiye'li Yahudilere ait. Kimine göre ise MOSSAD destekli bir fişleme web sitesi. "Mavi Marmara'dan Yahudi Soykırımı inkarcılığına atlayarak Antisemitizmde 'kim daha ileriye gidecek' yarışı... Millî Görüş'ün yayın organı Millî Gazete'de Kulis Ankara köşesi yazarları Mustafa Kurdaş ve Mustafa Yılmaz, "Bu fotoğrafa iyi bakın" başlıklı makalelerinde, Nazi rejimi özlemliyenlerin "geleneksel" Holokost inkarcılığına katkı yaptı" yorumu yapan KeHaber ilginçtir sözkonusu fotoğrafı okuyucularından saklamış. Dahası yazımızın en can alıcı bölümlerinin perdelenmesi de ihmal edilmemiş. Makası kullanan el asıl cevap bekleyen sorularımızı kesip atmış. Neymiş efendim, "Gerçekten 6 milyon Yahudi öldürüldü mü? Tartışmak bile yasak" demişiz. Demişiz de ne yapmışız; büyük günahlardan birini (!) işlemişiz. Eee 'Holokost'a iman (sümme haşa) imanın şartlarından ya... Yahudi soykırımını tartışmak kimin haddine değil mi! KeHaber'in bir de kardeş sitesi var. MOSSAD'tan emekli bir albayın yönetimindeki [url=http://www.memri.org/] http://www.memri.org[/url] adlı sitede de Arap ve İslam dünyasındaki İsrail ve Amerikan karşıtı yazılar İngilizce'ye çevrilerek Amerikan birimlerine ücretsiz olarak servis ediliyor. 'Pis Yahudi' demenin cezası! İsrail, Mavi Marmara saldırısıyla ilk kez Türk kanı döktü. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyenlerin daha bi dikkatli okuması gereken bir yazı olacak sanırız bu. İsrail'i tel'in eden, İsrail'e zalim ve katil diyen, İsrail'i çıbanbaşı olarak gören... Hülasa-i kelam İsrail'e ve Yahudilere dil uzatan her kim varsa 'dikkat!' diyoruz. Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu Kanun Tasarısı adı altında güya nefret suçlarıyla mücadele etmek adına bir kanun hazırlığı olduğunu öğreniyoruz. Nereden mi öğreniyoruz? Şalom Gazetesi'nden. Şalom'un son sayısında 'müjdevari' bir haber olarak birinci sayfasından duyurulmuş bu gelişme. Musevi cemaatinin yayın organında "Bundan sonra 'Pis Yahudi' demek nefret suçu, cezası ise 1.000 TL ile 500.000 TL arasında değişiyor" deniliyor. Taslak 21 maddeden oluşuyormuş. Taslağa göre Türkiye'nin nur topu gibi bir kurulu daha oluyormuş... Adı da Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu. Ayrımcılığın ağırlığı oranında yarım milyon liraya kadar verilebilecek para cezalarını bu kurul uygulayacakmış. Dile kolay eski parayla tam tamına yarım trilyon lira! Herkesin İsrail'e ateş püskürdüğü bir dönemde böyle bir tasarının gündeme gelmesi sizce de tuhaf değil mi? 500.000 TL'lik ceza 'kimse İsrail'e yan gözle bakmasın' diye mi düşünülüyor? Hani zalimin zulmü yanına kalmayacaktı! Sahi bu taslak kanunlaşırsa, Kur'an-ı Kerim'deki Ben-i İsrail'le ilgili ayet-i kerimeleri acaba hangi güç cezalandırmaya yeltenebilecek? Kurul, para cezasını Kur'an-ı Kerim'leri basan Diyanet İşleri Başkanlığı'na mı kesecek!.. [/b] Milli Gazet | |
| | | vertes AKINCI MOD
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Cuma Haz. 18, 2010 9:00 pm | |
| [quote:55e6="turbix"][b][u]Bundan sonra 'Pis Yahudi' demek nefret suçu, cezası ise 1.000 TL ile 500.000 TL arasında değişiyor." [/u]
Sahi bu taslak kanunlaşırsa, Kur'an-ı Kerim'deki Ben-i İsrail'le ilgili ayet-i kerimeleri acaba hangi güç cezalandırmaya yeltenebilecek? Kurul, para cezasını Kur'an-ı Kerim'leri basan Diyanet İşleri Başkanlığı'na mı kesecek!.. [/b]
Milli Gazet[/quote] ahmaklıkla müslümanlık bir araya gelmeyeceğine göre ne söylemek lazım gelir bilmiyorum.. kuranı okuyup anlamayan körlerden dinlese de sağır olanlardan eyleme bizi ya rabbi.. milli gazetenin aptal oğlu aptalı embesil varlığı sen o mongol kafanla bazı şeyleri düşünebiliyorsun da TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KUKLARI eliyle yönetenler düşünmezmi zannediyorsun ?? israillle metres fantezileri yaşayan türkiye ve israil birlikteliği yeni başlamadı ki hemencecik bitirilsin.. türkiyenin israille olan aşkı ve yürürlükte olan darbeci ittihat terakki geleneğine sahip sivil ve pırpırlı kesim senin demenle mi kuran ayetlerine sessiz mi kalacak zannediyorsun ?? ittihat terakkinin ekabir takının çocuğu olanlar bugünde aynı minvalde işlerine devam etmekteler diye düşünüyorum.. ittihat terakki dün nasıl ABDULHAMİDİ TAHTINDAN İNDİRMEK için SAİD NURSİ-yi islam adına abdulhamide düşman ettirdiyse ( bu konuda said nursinin selanikte abdulhamid düşmanlığı üzerine yaptığı konuşmaya bakılabilir ) bugünde fetullah başta olmak üzere çok gaz veren sahte radikaller-bir kısım şöhret budalası zevatı piyasaya sürmezlermi zannediyorlar.. bak pensilvanyalı fetullah halay başında hemen peşinde başsız haydar -ali bulaç-arkalarından luticiilik yapan mustafa islamsızoğlu vs.vs bunlar gibi zibiller etrafta doluyken milli gazeteninde en az yüzde onu israille biatlıyken kalkıp efelenmesi koftiden sözlerdir .. 28 şubatta askerin içinde ki sünni ekip erbakana ismi belirsiz yobazlara başbakanlıkta iftar vermemesi için kırk defa yalvadığı halde takip ettikleri zevat neden vermekte inat etti ?? hiç düşünmezlermi ?? niye ?? sünni gelenekte ulemanın devlet adamının ayağına gitmesi yokken gidenler kimdi ??? velhasıl bir müddet sonra en başta milli gaztenin kendisi yahudilik ile siyonizm ayırımı yaparak bedel ödememenin fidyesini öder diye inanıyorum.. sonrada amerikalı hahamlar iyi siyonistler kötü diye uzun uzun yahdiliğe övgü yazarlar artık .. zaman herşeyi gösteren bir aynadır inşallah yanılan ben hatalı ben sözleri tutarsız olan inşallah ben olurum... | |
| | | GÖLGE
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... Cuma Haz. 18, 2010 11:10 pm | |
| [size=24]
İsrail’den çifte açıklama cinliği
[/size][size=18]
İSRAİL yönetimi tarafından Gazze’ye uygulanan ablukanın hafifletilmesine ilişkin kararın İbranice ve İngilizce tercümesinin farklı olması, kafaları karıştırdı. Kararın, yabancı diplomatlara ve basına da gönderilen İngilizce açıklamasında, ablukanın hafifletilmesi yolundaki kararının hemen yürürlüğe gireceği söylenirken, İbranice açıklamada, ablukanın gözden geçirileceği ve ilerideki bir aşamada hafifletilmesinin yürürlüğe gireceği vurgulanmakla yetiniliyor. İbranice açıklamada kabine toplantısında, herhangi bir bağlayıcı karar alındığına dair tek bir cümle bile yok. İsrail bu çelişkili çifte açıklamayı ilk kez yapmıyor. Alçak koltuk krizinde de İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon, Türk Büyükelçinin yüzüne İngilizce konuşmuş,çevresindekilerle İbranice konuşarak, onu nasıl alçak koltuğa oturttuğunu anlatıp tiye almıştı.[/size] | |
| | | turbix
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... C.tesi Haz. 19, 2010 12:08 pm | |
| Çelik: İsrail özür dilemezse, kriz daha da derinleşir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, İsrail'in özür dilememesi ve uluslararası bağımsız bir araştırma komisyonunun kurulmasına destek vermemesi durumunda, Türkiye-İsrail ilişkilerindeki krizin daha da derinleşeceğini ifade etti.
Washington'daki temaslarının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Çelik, görüştükleri isimlerin, ''Türkiye ve ABD arasında bir kriz var mı?'' sorularıyla karşılaştıklarını belirterek, iki ülke arasındaki yöntem farklılığını muhataplara hatırlattıklarını ifade etti. İsrail'in Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısını da hiçbir şekilde unutmayacaklarını Amerikalı muhataplarına aktardıklarını söyleyen Çelik, ''9 Türk vatandaşının öldüğü saldırı Türk tarihinin en trajik olaylarından birisidir. Bu saldırıyı unutmamız ya da olayın ağırlığını hafifletmek mümkün değil. Eğer İsrail özür dilemezse ve uluslararası bağımsız bir araştırma komisyonunun kurulmasına destek vermezse, Türkiye-İsrail ilişkilerindeki kriz daha da derinleşecektir. Türkiye ve İsrail uluslararası tüm platformlarda karşı karşıya gelecektir'' dedi.
İsrail'in yaşananlar nedeniyle özür dilememesinin ardında kötü niyet olduğunu kaydeden Çelik, NATO'yu da uluslararası komisyon talebine yeterli destek vermemesi nedeniyle eleştirdi. Çelik, ''Maalesef uluslararası bir soruşturma komisyonu kurulmasına destek verme konusunda NATO'daki müttefiklerimiz olumlu bir tavır sergilememiştir. Bu bağlamda İsrail'in kendi kendine kuracağı bir komisyonun bizim açımızdan hiçbir kredibilitesi yoktur'' diye konuştu. ABD yönetimine bağımsız komisyon kurulmasına destek olmaları çağrısını yinelediklerinin altını çizen Çelik, bu gerçekleşmezse Türk-İsrail ilişkilerinin daha da kötü bir duruma gelmesine katkı sağlamış olacaklarını hatırlattıklarını vurguladı.
İsrail'in Türk-Amerikan ilişkilerine ambargo koymak gibi bir faaliyeti olduğunu anlatan Çelik, ''Buradaki muhataplarımıza bu girişimi engellemelerini ve bunu cesaretlendirmemeleri gerektiğini söyledik. Bir takım basiretsiz politikacıların şirazesinden çıkmış bazı beyanlarının, Türk-İsrail ve Türk-Amerikan ilişkilerinin önemini bilmeyenlerin bir takım günlük tepkileriyle bu ilişkilerin zedelenmesine gidecek bir yolun açılmaması gerekir'' şeklinde konuştu.
ERDOĞAN VE NETANYAHU'YU AYNI KEFEYE KOYUYORLAR
İsrail'in, Türkiye ile ilişkilerinde sorunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan kaynaklandığına dair propaganda yaptığını ileri süren Çelik, Erdoğan'ın tepkisinin milli iradeyi yansıttığını aktardı. Çelık, Erdoğan ve Netanyahu hükümetleri işbaşında kaldığı sürece iki ülke ilişkileri düzelmez yorumları yapıldığını hatırlatarak, ''Bu ifadeyi kim kullanmışsa Erdoğan hükümeti ile Netanyahu hükümetini kim aynı kefeye koymuşsa, bunlar insanlarımızı öldüren İsrail askerleriyle öldürülen insanlarımızı da aynı kefeye koyuyorlar demektir. Bir insan ayın zamanda hem zalimden hem mazlumdan yana olamaz'' ifadelerini kullandı.
İRAN'IN NÜKLEER PROGRAMI
Çelik, AK Parti heyetinin Washington temasları süresince, İsrail gibi İran konusunun da önemli konu başlıklarından biri olduğunu dile getirti. ABD'li muhataplarının, kendilerine Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kullandığı hayır oyunun anlamını sorduklarından bahseden Çelik, ''Bunun bir krize işaret edip etmediğini sordular. Biz de kendilerine İran'ın nükleer araştırmalarıyla ilgili Türkiye'nin yürüttüğü müzakereden, varılan anlaşmadan sürekli haberdar olduğunu, Başkan Obama'nın 20 Nisan'da Başbakan Erdoğan'a gönderdiği mektupla anlaşmanın içeriğinin yüzde 100 uyumlu olduğunu anlattık'' sözlerini sarf etti.
''EKSEN TAM YERİNE OTURMUŞTUR''
Türkiye'nin BMGK'daki oylamada kendi müttefiklerine karşı İran'dan yana tercih kullanmadığını belirten Çelik, eksen kaymasının da söz konusu olmadığını bildirdi. Türkiye'nin amacının ortak değerlere hizmet etmek olduğunu vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''Bu noktadan baktığımızda eksen kaymasından değil, tam tersine eksenin yerli yerine oturmasından bahsedebiliriz. Eksen tam yerine oturmuştur. Omurgadaki bazı disk kaymaları tedavi edilmektedir. Türkiye'nin komşularıyla, Ortadoğu ile yada Doğu ile ilişkilerini geliştirmesine hiç kimsenin itiraz etmesi mümkün değildir. Çünkü bunların hepsi barış projesidir'' diye konuştu.
AK Parti heyeti, Senatörler Howard Berman ve Jim DeMint, Temsilciler Meclisi üyeleri Brad Miller, Bill Shuster, Ron Klein, Mike McMahon, Ed Withfield ve Steve Cohen, Dışişleri Bakanlığı müsteşar Yardımcısı Phil Gordon, ABD Başkanı Obama'nın özel danışmanı Elisabeth Sherwood Randall, Istihbarat Komitesi Başkanı Mike Thompson ve ABD Eski Dışişleri Bakanı Madeline Albright ile görüştü.
(CİHAN) | |
| | | turbix
| Konu: Geri: Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... C.tesi Haz. 19, 2010 12:11 pm | |
| üç şart hatırlıyorum: 1-özür 2-komisyon 3-ablukanın kaldırılması idi ama bir şart konuşmada yer almıyor
şartlar gün geçtikçe azalıyor.neyse biz kınamayı artırıp , şartlardan ödün verirsek birşey olmaz.ters orantılı sanırsam:))) | |
| | | | Israil,AKP ile Islamcilari Hedef Aldi... | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|