AKINCILAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AKINCILAR

AKINCILAR FORUM

AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

12 EYLÜL

YazarMesaj
AZYA
Admin
Admin
AZYA

12 EYLÜL Empty
MesajKonu: 12 EYLÜL   12 EYLÜL EmptyPerş. Ekim 21, 2010 12:11 am

EVREN’İN TEK HAYRANI ERDOĞAN MI?

EREN EĞİLMEZ MIZIKACILAR.COM
20 Ekim 2010 Çarşamba

AKP, 12 Eylül'de yapılan anayasa referandumu öncesi sandık stratejisini tamamen 12 Eylül darbesiyle hesaplaşmak üzerine kurmuştu. Halka ‘Evet oyu verin Evren yargılansın’ mesjını vermiş, ‘Hayır’ oyu vermenin Kenan Evren Anayasası’nı onaylamak olduğunu iddia etmişlerdi. Referandumdan %58 ‘Evet’ çıktı, ne darbeyle hesaplaşmaktan ne de Kenan Evren’in yargılanmasından eser kalmadı. Şimdi Erdoğan’ın Evren’e olan hayranlığını bir kez de Sözcü gazetesi gündeme getirdi.
Referandumun ardından gelinen noktada AKP hem yeni bir anayasa hazırlamak konusunda bir ande el frenini çekti ve 2011 genel seçimlerinden önce asla olamaz demeye başladı hem de Başbakan Erdoğan’ın 12 Eylül darbesiyle ilgili gözyaşları birden diniverdi.

Bu benim için şaşırılacak bir durum değildi. Referandum öncesinde yine Mızıkacılar’da ’12 Eylül AKP’nin doğum günüdür’ başlıklı bir yazı yazmıştım. O yazıda da AKP’nin 12 Eylül ile hesaplaşmasının imkansızlığına işaret etmiş ve ‘ne yani AKP doğduğu güne mi lanet ediyor!’ demiştim.

Referandumun üzerinden daha bir ay geçti, durun bakalım diyenleri duyar gibiyim. Dileyen istediği kadar beklesin. Zaman ilerledikçe ortaya çıkacak tek gerçek, AKP ile 12 Eylül arasındaki kan bağıdır. O nedenle AKP’nin referandumda Kenan Evren’i öne sürmesinin, referandum geçene kadar bir eski dosta darbeci demiş olmak dışında bir anlamı yok.

Son olarak Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan bir fotoğraf ve haberle Başbakan Erdoğan’ın Kenan Evren hayranlığına ilişkin bir geçmiş zaman hikayesi tekrar hatırlatıldı. Belli ki Kenan Evren eski dostunun oy uğruna kendisini harcamasına çok alınmış. Bu nedenle olacak ki, Evren de bir miktar konuşmuş ve yeni sayılabilecek bir iki anıyı anlatıvermiş. Aslında Erdoğan ve arkadaşlarına yetiştirildiğiniz ocakları unutmayın demek istemiş.

Yıl 1998, yer Mehmet Ağar’ın oğlunun İstanbul Büyük Kulüpteki düğün töreni. Nikahı kıyan kişi dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan. Düğünde nikah şahitlerinden biri de Kenan Evren. Erdoğan ve Evren ikilisi bu düğünde yan yana geliyor ve aralarında geçenleri Kenan Evren şöyle anlatıyor:

‘Oturduğum masaya geldi... Konuştuk... O'na; Devlet Başkanlığım sırasında... Zamanın Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'a yaptığım yardımlardan falan söz ettim. Bunun üzerine Tayyip Erdoğan bana; Ahh Paşam Ahh, dedi... Sizin zamanınızda ben olacaktım ki Belediye Başkanı... Neler neler yapar... Sizin desteğinizle İstanbul'u uçururdum!.. ‘

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kenan Evren hayranlığı bu kadarla da sınırlı değilmiş, Sözcü Gazetesi’nden Ertuğrul Akbay’ın röportajına göre bir de Erdoğan’ın Kenan Evren’e yaptığı 2003 yılındaki ziyaret var. ‘Artık bunu saklamanın bir anlamı yok’ diyen Kenan Evren ile gazeteci Akbay arasındaki diyalog şöyle:

Kenan Evren: Hatta, Kalender Orduevi'ne makam otosuyla değil... Sivil arabasıyla geldi... Biz de kimseye haber vermeden gizlice içeri aldık. Yarım saat kadar oturdu.

Ertuğrul Akbay: Niçin gelmiş?

Kenan Evren: Bana saygılarını... Sevgilerini sundu... Bu ülkeye yaptığım iyiliklerden söz etti.

Ertuğrul Akbay: Başka?

Kenan Evren: Elimde teyp yok ki... Aklımda kalan bunlar...

Kenan Evren’in Tayyip Erdoğan ile ilgili şu yorumu ise daha da anlamlı. Evren diyor ki; ‘Erdoğanla aramız çok iyiydi. Ancak referandumda darbeci Evren olup çıktık ama siyaset bu, olur. Kendisine hiç kırılmadım.’

Kenan Evren Erdoğan’ın bu ikircikli tavrına kırılmamış, siyaset bu demiş ve geçmiş.

Peki,referandumda %58 ‘Evet’ oyu verenler sizler de siyaset bu diyerek geçiştirebiliyor musunuz, yoksa siz de ‘dün dündür’ fikrine gittikçe ısınanlardan mısınız?

Kenan Evren’e ve 12 Eylül’ün siyasal anlamına hayran olan yalnızca Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları mı?

Hayır tabi ki… 12 Eylül sayesinde ihya olan onlarca iş adamı, siyasetçi, bürokrat, gazeteci ve hatta AKP muhalifi olan kimi yapılar var ama bir de 12 Eylül’le hesaplaşılıyor oyununda repliği ‘yetmez ama evet’ olan solcumtrak gruplar var.

Onların günahı çok daha büyük, çünkü onlar acılarını takasta kullandılar…

Bu ‘sol’dan devşirilen ekiplerin Kenan Evren’e saygıda kusur etmeyen yeni yoldaşlarıyla, İstiklal caddesi eylemlerindeki yakınlıkları dışında, profesyonelleşmiş başka yakınlıkları da var mı iyi sorgulamak lazım…

Çünkü 12 Eylül darbesinin uzantısı iktidar odaklarıyla yoldaş olmayı her ruh kaldıramaz.

Profesyonelliğin o soğuk ruhu dışında…

‘12 Eylül AKP’nin Doğum Günüdür’ başlıklı yazı için:
www.mizikacilar.com/Makale.aspx

12 EYLÜL
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ÇAKAL CARLOSLA BU HAFTA 3 EYLÜL 2011
» Erdoğan: 11 Eylül İslam' a karşı yapıldi..(ABD nin Kucaginda,Usakligini Gösteriyor.)