AKINCILAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AKINCILAR

AKINCILAR FORUM

AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

niçin???

3 posters
YazarMesaj
turbix

niçin??? Empty
MesajKonu: niçin???   niçin??? EmptyPaz Mayıs 09, 2010 9:13 am

arkadaşlar ben bu höşgörü ve diyalogun başka bir noktası ile ilgili bir soru sormak istiyorum...kafamı kurcalayan....diyalogu destekleyenlere soru sorduğumda diyorlar ki diyalog taviz vermek değildir yani hristiyanlığa kucak açıp İslamı onların hegemonyası altında yaşatıp onların istediği şekle sokmak değil sadece İslam ı anlatmak dünyanın sorunlarına ortak çözümler üretmek falan peki bende şunu soruyorum eğer onlarla görüşüp konuşmaksa bu daha öncede varolan bişey peki bunu o kadar büyütüp sunmanın ayrıcalığı nerde????yani bunu bu kadar özel yapan şey ne???bunu onları küçük düşürmek için değil gerçekten ,işin künhüne nüfuz edebilmek için soruyorum??( değer hükmüm ayrı mevzu)
MECER

MECER

niçin??? Empty
MesajKonu: Geri: niçin???   niçin??? EmptyPaz Mayıs 09, 2010 10:27 am

[size=18][quote:cb5d="turbix"]arkadaşlar ben bu höşgörü ve diyalogun başka bir noktası ile ilgili bir soru sormak istiyorum...kafamı kurcalayan....diyalogu destekleyenlere soru sorduğumda diyorlar ki diyalog taviz vermek değildir yani hristiyanlığa kucak açıp İslamı onların hegemonyası altında yaşatıp onların istediği şekle sokmak değil sadece İslam ı anlatmak dünyanın sorunlarına ortak çözümler üretmek falan peki bende şunu soruyorum eğer onlarla görüşüp konuşmaksa bu daha öncede varolan bişey peki bunu o kadar büyütüp sunmanın ayrıcalığı nerde????yani bunu bu kadar özel yapan şey ne???bunu onları küçük düşürmek için değil gerçekten ,işin künhüne nüfuz edebilmek için soruyorum??( değer hükmüm ayrı mevzu)[/quote]

Önce baslikta sorunun muhtevasini aradim.Ne nicin?

Baslik Fetulah altinda diyalog cercevesinde soruluyor?Anlasilan

.Sorunun alaninda uzman olarak degil,bir yorumcu olarak,yada bir okuyucu olarak yazdim.

Hosgörü ve diyalogun baska bir noktasi? Hangi noktasi?

Islami anlatmak,Diyalog cercevesinde mi mümkün?Teblig Nedir diye bir soruyu can alici ve tüm özellikleriyle ortaya koymak gerekiyor.

Yine ardindan baska bir soru?Dünyanin sorunlarina cözümler üretmek?

Kimin adina cözümler üretmek.Hangi topluluk adina bu vazife yüklenilmis?Yada hangi Devlet adina böyle bir faaliyet yürütülüyor.Hangi siyasi hedefleri iceriyor?
Hangi siyasi gelismeleri destekliyor?Mesela hemen aklimizda kalan,"Israilde ölen masum insanlar" ifadesiyle,Üstü örtülen Filistin Davasi...

Siyasi mesajlarin,Cercevelemeye calistigi Insan toplulugu veya topluluklaru kimler?

Asil soruya gelirken...Daha önce var olan,Islam dünyasi adina hareket eden bir Öncü devlet ve bunun Lideri ve Islam dünyasinin tümünün baglandigi ve her türlü siyasi Askeri ,sosyal kararlarini kabul eden ve uygulayan Müslümanlar vardi.Tabiki uygulamada genel de aksayan yönlerini gözardi etmedigimizi de ifade ederek.

Tabiki bu diyalog meselesini özel yapan husus,Pensilvanya da birebir yapilmasi.
Yine bunu özel yapan husus,Ajanligi tescil edilmis bir ismin Fettos un ismi altinda ve ona bagli cemaati ile yapilmasi.
Bunu özel yapan en önemli husus,Vatikan da Papa nin elini öperek,baglilik üzerine baslatilmasi.(Baslangic miadi kabul edilebilir)

Yine bu konuyu cok özel yapan husus,Islam Dünyasinda,hicbir grub,cemiyet ve kurulusun,istek ve hedeflerine yer verilmeden,sadece,Fetulahin belirledigi manevralarla yürümesi ve yürütülmesi.

Bu diyaloglarda nedense,hic Islam dünyasindaki isgaller ele alinmamakta,Sürekli olarak,isgallerin mesruiyeti normalmis gibi bir ifade ile,Isgalin mesruiyeti Müslümanlara bu diyalog vesilesiyle dayatilmakta.

Diyaloglarda,Islam dünyasinda yasanan ve öldürülenhergün masum,binlerin,onbinlerin,milyonlarin hicbirsekilde,sözü bile edilmezken,batida meydana gelen en ufak bir hadisede,olaylar Kinanmakta,insanlar Terörist ilan edilmekte,ve kullanilan kavramlarla,temel ölcüler zedelenmeye tahrif edilmeye calisilmakta.

Diyalog meselsinde yine en önemli hususlardan ve en basa alinmasi gereken hususlardan birisi de ;Dinimizin en temel veen acik hükümlerini,tahrif,tenkid,yabanci kavramlarla,yok etme gayesi guden bir dilin gelistirilmeye calisislmasi.Temel ölcülerden ,mesru müdafa hakkindan vazgecilmesinin istenmesi.Teslimiyetci bir tavrin kabullendirilmesi icin dayatilmasi..

...
Konuyu daha da uzun vedegenis bir daire icine alabilirirz.Benden simdilik bu kadar...[/size]
turbix

niçin??? Empty
MesajKonu: Geri: niçin???   niçin??? EmptyPaz Mayıs 09, 2010 11:37 am

teşekkür ederek başlayayım...ne "niçin " diye sormuşsunuz karşı tarafa sorduğumuz zaman yani diyaloğu savunanlara, verdiği cevaplara karşılık içimde büyüyen bir şüphe olarak sorduğum soru::bu kadar basit bir vazifesi olan yani sadece muhabbet için diyalogsa eğer peki niçin bu kadar büyütülüyor? sorusundaki niçini başlık yapmayı uygun gördüm...
hangi farklı nokta diye yazmışsın gündemde sürekli diyalog doğrumu yanlış mı gibi sorunlar üzerinde durulduğunu gördüm ,farklı olaraktan sorulması gereken diye şunu sordum::sizin verdiğiniz cevaplara göre doğru kabul edelim bunun ayrıcalığı neresinde yani bunu özel kılan ve sizi bu konuya bu kadar bağlı kılan özel taraf ne?
yani farklı olan tarafı bence şu :sürekli yanlış diyip onlar üzerinde yorum yapılırken onları doğru!! kabul etsek bile onlar kendi doğruları içinde boğuluveriyorlar .bunu ayrıcalıklı kılan şey eğer batı ile görüşme şerefine ermekse!! bu küçüklük psikolojisinin kuyruk sokumuna kadar hissedilişinin tezahüründen başka birşey değil...vs...yine onlara dönüp soruyorum ...bu işi farklı kılan şey NE ya buna cevap verip sizin hakkınızda bu şekilde eleştiri almaktan kurtulun yada yaptığımız yanlış deyin ve kendinizi düzeltin ve bizide rahata kavuşturun bir açıdan...
MECER

MECER

niçin??? Empty
MesajKonu: Geri: niçin???   niçin??? EmptyPaz Mayıs 09, 2010 11:56 am

[size=18][quote:4301="turbix"]teşekkür ederek başlayayım...ne "niçin " diye sormuşsunuz karşı tarafa sorduğumuz zaman yani diyaloğu savunanlara, verdiği cevaplara karşılık içimde büyüyen bir şüphe olarak sorduğum soru::bu kadar basit bir vazifesi olan yani sadece muhabbet için diyalogsa eğer peki niçin bu kadar büyütülüyor? sorusundaki niçini başlık yapmayı uygun gördüm...
hangi farklı nokta diye yazmışsın gündemde sürekli diyalog doğrumu yanlış mı gibi sorunlar üzerinde durulduğunu gördüm ,farklı olaraktan sorulması gereken diye şunu sordum::sizin verdiğiniz cevaplara göre doğru kabul edelim bunun ayrıcalığı neresinde yani bunu özel kılan ve sizi bu konuya bu kadar bağlı kılan özel taraf ne?
yani farklı olan tarafı bence şu :sürekli yanlış diyip onlar üzerinde yorum yapılırken onları doğru!! kabul etsek bile onlar kendi doğruları içinde boğuluveriyorlar .bunu ayrıcalıklı kılan şey eğer batı ile görüşme şerefine ermekse!! bu küçüklük psikolojisinin kuyruk sokumuna kadar hissedilişinin tezahüründen başka birşey değil...vs...yine onlara dönüp soruyorum ..[color:4301=red].bu işi farklı kılan şey NE[/color] ya buna cevap verip sizin hakkınızda bu şekilde eleştiri almaktan kurtulun yada yaptığımız yanlış deyin ve kendinizi düzeltin ve bizide rahata kavuşturun bir açıdan...[/quote]

Bu isi farkli kilan sey ne?

Yukarida yazdiklarimdan sonra bu soruyu cok absürd gördüm.Biraz anlasilir sekilde yazmak gerekiyor.
Adam Ibnelik yapiyor,Sonrada yaptigi seyin normal,hatta toplumda farkli ve anlasilir görünmesini istiyor.Batida bu var.Hatta ibneler kendilerini toplumda normal insanlarin üstüne biryerlere koyarlar.

Fikri ve fiili ile,böyle bi yapiya sahip bir insanin Ajanligi tescil edilmisken,bunun altinda cok daha mühim noktalarin oldugunu söylemekten se,bunu acikca ortaya koymak gerek.

yukarda Dini icten yikmak gibi bir görev ve vazifeyi yerine getiriyorlar derken,bu heralde görülmek istenmiyor vede hafife aliniyor.

Emperyalizmin Islam dünyasindaki isgali ve Katliamlari mesru kabul ediliyor vede müslümanlara bu dayatiliyor derken buda görülmek istenmiyor.

Yukardakini tekrarlamak ve devam etmek zorunda kaliyor insan.
Bu isi bu kadar farkli kilan,fikren ve fiilen bu iste IBNELIK yapilmasi.Baska ifade bu kadar meseleyi acikca göstermez.

Okuyuculardan özürle,meseleyi acikca ve alenen söyledim.

Tabiki meseleyi daha farkli söyliyebilecek gönüldaslar mutlaka vardir..

..................[/size]
turbix

niçin??? Empty
MesajKonu: Geri: niçin???   niçin??? EmptyPtsi Mayıs 10, 2010 1:59 pm

kardeş soruya absürd demişsin.senin açından öyle.ama benim soruyu soruş amacım farklı,ben diyalogu savunanların savunmalarının hepsini öğrenmek ve derinine nüfuz edip ondan sonra hükmümü ortaya koymak istiyorum...zaten B...n dergisinden söylediğiniz çoğu şeyi öğrendim.bu arada üstüne düşmemin sebebi ben o cemaatte 4 yıl kaldım ve daha yeni Salih Mirzabeyoğlu nu tanıdım onun için 4 yılın içinde şuurumu istila eden fikirlerden kurtulmam için ,yani onların penceresinden dünyaya bekışı ve hatta kendine bakışta bile o gözlüğü takan ben şimdi gerçeği bilmenin ızdırabını yaşıyor ve kurtulmak için herşeyi arayıp tarayıp nispet noktasına nispet etmek istiyorum...SİZ ZATEN BU muhasebeyi yapmış bulunuyorsunuz,sizi anlıyor ve beni anlamanızı bekliyorum ve kendi fikrinizden ziyade onların bu mevzu hakkında ne söylediklerini maddeler halinde yazarsanız bu muhasebenin içinden çıkmama yardımcı olursunuz...
vertes
AKINCI MOD
AKINCI MOD
vertes

niçin??? Empty
MesajKonu: Geri: niçin???   niçin??? EmptyPtsi Mayıs 10, 2010 8:37 pm

turbix gönüldaş meecer gönüldaşımızın sözlerinde kasdettiği şahsından ziyade dialoque olayına duyduğu yaklaşım diye inanıyorum..

sorularında ki başa sona ortaya dikkat etmeden şahsi fikrimi yazmaya gayret edeyim müsadenle..

dialoque savunucularının kısa ve öz olarak istedikleri şu.

dialoque = allah resulüde hz isa ve bildirilen bildirilmeyen peygamberlere denktir

risalede ise bunun tersini yazdığı ve yanlış hatırlamıyorsam 11 delil ile çürütüldüğünü siz bizden daha iyi bilecek kadar bilecek kadar risale okumuşsnuzdur..

dialoque = hristiyanlarda cennete girebilecek diyorlar..

hadislerde kesin reddedildiğini bildiğinize inandığım gibi risaleninde çeşitli yerlerinde bulabileceğinizi düşünüyorum..

dialoque = islam dininde ki allah inancı ile hristiyanlıkta ki tanrı inancı birdir

itikadın temeli olan allah ile hristiyanlıkta ki tanrı inancının bir olmadığını bildiğine inandığım teslis-üçleme - daha baştan çelişkideğilmi ??

bunlar temel kaidelerden bir ikisi olup elelim fetullah gülenin şahsi görüşlerine

fetullah gülen = aristo peygamber olabilir

imamı rabbani = aristo peygamber değildir hükmü varken inat etmenin sebebi ne ola ??

fetullah gülen = başörtüsü teferruattır

nur suresi asılmı teferruatmı ?? ilk savaşın çıkma sebebi başörtüsü değilmi ??

fetullah gülen = kuran ayetleri çok şiddet içeriyor

kuran ayetlerini allah emretmiyormu ?? biz haşa allahımı yargılayacağız ??

nispet konusunda ise benden daha iyi bilenler sustuğu için mecburen ben iki satırlada olsa cevap yazayım..

nispet = eşya ve hadislere bakışta has ve hususi anlayış sahibi olmak ( ibda külliyatı )

nispet bahsi uzun uzun anlatılacak kadar geniş olması hasebiyle kıssadan gitmemi hoş gör..

yanlış algılanabilecek cümleler bana doğruları ise fikriyata hamledersen memnun olurum..
MECER

MECER

niçin??? Empty
MesajKonu: Geri: niçin???   niçin??? EmptyPtsi Mayıs 10, 2010 10:26 pm

[size=18][quote:f746="turbix"]kardeş soruya absürd demişsin.senin açından öyle.ama benim soruyu soruş amacım farklı,ben diyalogu savunanların savunmalarının hepsini öğrenmek ve derinine nüfuz edip ondan sonra hükmümü ortaya koymak istiyorum...zaten B...n dergisinden söylediğiniz çoğu şeyi öğrendim.bu arada üstüne düşmemin sebebi ben o cemaatte 4 yıl kaldım ve daha yeni Salih Mirzabeyoğlu nu tanıdım onun için 4 yılın içinde şuurumu istila eden fikirlerden kurtulmam için ,yani onların penceresinden dünyaya bekışı ve hatta kendine bakışta bile o gözlüğü takan ben şimdi gerçeği bilmenin ızdırabını yaşıyor ve kurtulmak için herşeyi arayıp tarayıp nispet noktasına nispet etmek istiyorum...SİZ ZATEN BU muhasebeyi yapmış bulunuyorsunuz,sizi anlıyor ve beni anlamanızı bekliyorum ve kendi fikrinizden ziyade onların bu mevzu hakkında ne söylediklerini maddeler halinde yazarsanız bu muhasebenin içinden çıkmama yardımcı olursunuz...[/quote]

Gönüldaslarin,konuya bakislari vertes gönüldasla baslamis.

turbix olarak,soruyu sorus amacin farkli.Onu görüyoruz,Görülmeyeni de isaretle,görülmesini istiyoruz.

Baran dergisinde mevzuyu okuduktan sonra,bizim bu konuya,barandan alinti yaparak,yazmak düser.Baranda yazilanlarin anlasilmayan veya anlatilamayan bir tarafi yok.Bilgi sevyesine bagli suur sevyesinin degismesiyle alakali.

Diyalogu savunanlarin savunmalarinin hepsini biz neden burda ortaya koyalim ki?Biz kendimizi ortaya koyuyoruz ve Diyalogcularin yanlislarinida apacik gösteriyoruz.
Diyalogcular surda,surda,surda diye tasnif edecegimiz ve diyalogcu anlayisin at kosturacagi meydan olusturmak istemiyoruz.

Sen meselede takacagin gözlügü gözüne taktiktan sonra,bu anlayisin nerde hangi hatayi ne sekilde yaptigini zaten görebilecek durumda olmalisin,Yoksa zaten gözlügü gözüne takmamissindir...

Ben KIM im de baslamak gerekiyor..

Bu muhasebenin icinden cikmanin yolu,Kendini bilmekten geciyor.Biz Zaten bitmeyen MUHASEBENIN icindeyiz.

"Ben KIMIM ve Neyin NESIYIM?"

Sen sunu istiyorsun.Diyalogcular surda surda,surda,diye bütün bildigimiz meseleleri sayip dökmemizi istiyorsun.
Bunu tek tek sayip dökmekle,mesele anlasilacaksa,ucundan ben, kiyisindan vertes gönüldas acmis.
Gerisini de sen tamamliyacaksin.Ki isin icinden cikasin.[/size]
turbix

niçin??? Empty
MesajKonu: Geri: niçin???   niçin??? EmptySalı Mayıs 11, 2010 6:01 am

sa.teşekkür ederim mecer ve vertes ...mecer senin hassas olduğun noktayı anlıyorum ve bu hassasiyetinin ben de de oluşmasını temenni ediyorum...ben alacağımı aldım...gözden kaçırdığım noktaları sizden dinlemek istedim, bu isteyiş içimdeki son kırıntı şüphesini bile izale etmekti...""Sen meselede takacagin gözlügü gözüne taktiktan sonra,bu anlayisin nerde hangi hatayi ne sekilde yaptigini zaten görebilecek durumda olmalisin,Yoksa zaten gözlügü gözüne takmamissindir""...daha önce yazdım, 4 yıl içinde şuuruma nelerin enjekte edildiğini bilseydiniz benim SALİH MİRZABEYOĞLU nu tanımam uykudan uyanmış ama hala gözlerini oğuşturan ve yaşadığı o dört yılın hesabı için çığlığı basan ve o düşünceleri birtürlü savamadığından dolayı ruhumun nasıl acı çektiğini anlardınız...ama dediğim gibi ben onların MÜDAFALARNI bile sizden dinlemek istedim...umarım anlamışsınızdır!!!
ben cevabımı aldım teşekkürler...
MECER

MECER

niçin??? Empty
MesajKonu: Geri: niçin???   niçin??? EmptySalı Mayıs 11, 2010 12:43 pm

[b][quote:225b="turbix"]sa.teşekkür ederim mecer ve vertes ...mecer senin hassas olduğun noktayı anlıyorum ve bu hassasiyetinin ben de de oluşmasını temenni ediyorum...

ben alacağımı aldım...gözden kaçırdığım noktaları sizden dinlemek istedim, bu isteyiş içimdeki son kırıntı şüphesini bile izale etmekti..

.""Sen meselede takacagin gözlügü gözüne taktiktan sonra,bu anlayisin nerde hangi hatayi ne sekilde yaptigini zaten görebilecek durumda olmalisin,Yoksa zaten gözlügü gözüne takmamissindir""

...daha önce yazdım, 4 yıl içinde şuuruma nelerin enjekte edildiğini bilseydiniz benim SALİH MİRZABEYOĞLU nu tanımam uykudan uyanmış ama hala gözlerini oğuşturan ve yaşadığı o dört yılın hesabı için çığlığı basan ve o düşünceleri birtürlü savamadığından dolayı ruhumun nasıl acı çektiğini anlardınız..

.ama dediğim gibi ben onların MÜDAFALARNI bile sizden dinlemek istedim...umarım anlamışsınızdır!!!
ben cevabımı aldım teşekkürler...[/quote]

Mesleyi tam ve dogru ortaya koymak, ifade etmek gerekiyor.Fetulahin yapisinda diyalog konusu varken,meselede sadece Diyalog altinda yapilanlar yer almiyor.Yapilanlar diyalog altinda örtülüyor.Yapilan hainlik ve kahpelikler yumusatiliyor.
Islamci bir kesim olan ve Onun sözcülügünde cikan M.G.nin basyazarlarindan,Sevket Eygi bile,bu meselenin ,kesin cizgilerle,yasak bir alan oldugunu ve meseledeki Fikhi yönü, bakin nasil izah etmis;

Forumda asagidaki linkte var.:

http://akincilar.web-rpg.org/ctimaiyat-f11/slam-da-dyalog-yoktur-t1192.htm

Biz dünya görüsünü icimize sindirmedikten sonra,meseleye,hala acaba mi,su mu bumu ,diye sergiledigimiz tavir ve yaklasimlarla,meseleyi anlayip cözmeye muktedir olamayiz.Meselede anlayis,sadece gözlük meselesi de degil.Anlayis ve düsüncenin kusanlmasi ve kusatilmasi meselesidir.

Gülen ve semiz tiplerin dogru fikir sergiledigi anlayisina sahip olursak,tabiki,semiz ve gülen tiplerin dogrulari belirttigini ve anlattigini ve de izlenmesi gerektigne inanirirz.Netice felaket olur...

Diyalogun bugünkü halini anlamak acisindan Endülüs Tarihinin sonlarinda yer alan,Diyalog iliskilerine bakalim.Belki daha anlasilir olur...Yok olmanin hangi diyaloglarla oldugu daha da anlasilir...

[color:225b=orange]Biraz maddeci bir görüs olacak ama;"Missipip li göster dermis,Teksas li eline koy dermis,Pensilvanyali DIYALOG diyor.[/color].

Anlayis ve düsüncenin bizdeki tezahürüne bagli olarak,anlayisimizin meselelere bakisi sekillenecek vede ortaya cikacaktir.

Biz kendimizde bulunan fikir ve düsüncenin,gelismesi ve ifadelerde dogruya en yakin fikirlerin serdedilmesi anlaminda, kendi muasebemizi tekrar tekrar ve yeniliyerek yapmak durumundayiz ..yapma zorundayiz.

Bilgi eksikliginden kaynaklanan eksik,yada yanlis yorumlar,bilginin tamamlanmasi ile,meselenin butunüne ait dogru ifade ve yorumlarin ortaya cikmasina zaten vesile olacaktir.

Yanlis bir fetullahci anlayisin,diyalogcu zihniyetin, yaptigi savunmlarin,ele alinmasinda, ihtiyac halinde ifadelendirme zarureti icinde yer verilmesi en uygun olanidir.Aksi takdirde meselenin ele alinisiyla,meselenin kendi icimizde yer almasina vesile olacagiz vede bosuna zaman tüketecegiz...

Yanlista dogruyu aramak yanlistir.Ifsat edilmis bir düsüncenin icinde dogrulari ayiklmak,tersinden kendini bulmak anlam ve mansini tasimaz.sinsi ve zihniyeti bozuk bir yapida bunu bulmak mümkün degildir...

Diyalogcularin müdafalarini,diyalogculara ben birakiyorum.Bu yargilamalarda zaten pesin fikirle söylenmesi gereken söylenebilir.Vertes gönüldasin kisa cercevelerle bahsettigi gibi.

Meselenin künhüne vakif olmak icin kisa da olsa yaziyoruz..Klavye hatalarindan müstekil yazilarla da olsa...

.......[/b]

niçin???
1 sayfadaki 1 sayfası