AKINCILAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AKINCILAR

AKINCILAR FORUM
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
AZYA
Admin
Admin
AZYA


Mesaj Sayısı : 2611
Reputation : 38
Kayıt tarihi : 27/03/10

KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR Empty
MesajKonu: KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR   KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR EmptyPaz Ekim 17, 2010 1:25 pm

NATO yeni stratejisini belirliyor ANF12:27 / 14 Ekim 2010 BRÜKSEL - Merkezi Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan NATO, ittifak üyesi ülkeleri “21. yüzyılın saldırılarına karşı koruyacak” yeni stratejinin taslak belgesini görüşmek üzere toplandı.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in girişimleri sonucu gerçekleşen olağan dışı toplantıya ittifak tarihinde ikinci kez rastlanan 28 üye ülkenin dışişleri ve savunma bakanları katılıyor. Rasmussen toplantının açılışında yaptığı konuşmada birleşime dikkat çekerek, “Bugünkü toplantı sıra dışıdır, ama bizim de olağandışı önemli kararları şekillendirmemiz gerekiyor” dedi.

NATO'nun temel görevinin 28 üye ülkedeki 900 milyon vatandaşı muhtemel saldırılardan korumak olduğunu belirten Rasmussen, ancak modern, değişen tehdit yapısına karşı modern savunmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Rasmussen, “Önümüzdeki haftalardaki kararlar en başarılı ittifakın geleceğine doğrultu verecek” dedi.

Toplantıda eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın başkanlığında 12 uzmandan oluşan NATO akil adamlar grubu tarafından hazırlanarak üye ülkelere sunulan yeni stratejik konsept taslak belgesi üzerinde uzlaşma aranıyor. Yeni stratejik belgenin 19 ile 20 Kasım’da Lizbon’da gerçekleşecek olan NATO üyesi ülkelerin devlet başkanı ve başbakanlarının katılacağı zirvede karara bağlanması bekleniyor.

Rasmussen konuşmasında Avrupa’yı füze saldırı tehditlerine karşı koruma amacıyla düşünülen füze kalkanı konusuna da değindi. NATO’nun bu konuda bir karar vermesi gerektiğini dile getiren Rasmussen, füze kalkanının kurulması taraftarı olduğunu yeniledi.

Rasmussen’in taraftarı olduğu füze kalkan projesi bir ABD projesidir. ABD, Avrupa’yı İran ve Kuzey Kore’den gelebilecek muhtemel saldırılara karşı koruma adıl altında bir süreden beridir geliştirmeye çalıştığı füze kalkan projesini NATO şemsiyesi altında gerçekleştirmek istiyor.

Son günlerde Rusya’nın sert tepki gösterdiği projenin bir ayağının da Türkiye’de yapılandırılması tartışılıyor. Türkiye, İran’ın direkt tehdit olarak algıladığı projeye görünüşte karşı çıksa da NATO şemsiyesi altında gerçekleştirilmesine sıcak bakıyor.

NATO’nun yeni stratejik hedefleri arasında NATO güçlerini modernize ederek daha mobil hale getirme de bulunuyor. Yine gelecekte sivil partnerler ile üçüncü ülkelerle daha fazla işbirliği hedefleniyor.

ANF NEWS AGENCY

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
AZYA
Admin
Admin
AZYA


Mesaj Sayısı : 2611
Reputation : 38
Kayıt tarihi : 27/03/10

KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR Empty
MesajKonu: Geri: KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR   KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR EmptySalı Ekim 19, 2010 6:59 pm

NATO VE YENİ STRATEJİK HEDEFLERİ!

19.10.2010
--------------------------------------------------------------------------------

<![endif]-->
NATO; üye ülkeler dışında tartışılan örgüt! Soğuk savaş döneminde Sovyetler birliğine karşı oluşturulan birlik. Soğuk savaş bitmesine SSCB tehlikesi ortadan kalkmasına rağmen varlığını sürdürüyor. Bugüne Afganistan’da işgal gücü olarak ABD’nin örgütü olarak vahşete, yıkıma, katliamlara yol açmakla meşgul!
NATO’ya üye 28 ülke, Avrupa’da ortak bir füze savunma sistemi kurulması konusunda temelde uzlaştı, ancak projeye kuşkuyla yaklaşanlar da var.

Yeni strateji konsepti, 19 Kasım'da devlet ve hükümet başkanlarının onayına sunulacak. İttifak içinde reformun acil olduğunu, NATO'nun hâlâ 1999 yılında kurulan temeller üzerinde geliştiğini, ancak bu süre içinde dünyada çeşitli açılardan çok şey değiştiğini belirten Alman savunma bakanı Guttenberg, "Karşısında kendimizi savunmamız gereken, NATO'nun yeni konseptler belirlemesi gereken pek çok nokta ortaya çıktığı için yeni bir stratejik konsept, acilen gerekli” diyor.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen; enerji nakliyatı ya da sanayi tesislerini tehdit eden siber saldırılara karşı da yeni savunma taktikleri geliştirilmesinin gerektiğini, planın hayata geçirilmesi için üye ülkelerin destek vermesini ve zirveden füze kalkanı konusunda bir karar çıkacağını umduğunu söylüyor.

ABD tarafından gündeme getirilen füze kalkanı önerisinin başlıca hedefi İran! İran'ın düzenleyebileceği uzun menzilli füze saldırılarına karşı oluşturulması planlanan projenin Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Romanya'da kurulması söz konusu. Fransa ve Türkiye'nin mesafeli yaklaştığı projeye Almanya ise destek veriyor. Almanya, temelde füze kalkanını iyi bir fikir olarak gördüklerini, ancak silahsızlanma gibi diğer ögelerin de önemli bir yer tutması gerektiğini belirtiyor.

ABD'nin, ülkesinde kalan son nükleer silahlarından kurtulmaya çalışan Almanya, nükleer silahsızlanma persfektifinin de NATO'nun gelecek konseptinde yer almasını istiyor. Ancak öneriye Paris ve Washington karşı çıkıyor. Nükleer güç olarak etkinliğinin azalacağından endişe eden Fransa Savunma Bakanı Morin, NATO'nun gelecekte de inandırıcı nükleer caydırıcılığa ihtiyacı olduğunu ve füze kalkanı ile bunun sağlanamayacağını söylüyor.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates ise “Ben füze kalkanı ve nükleer silahsızlanma arasındaki bağlantı konusunda hiçbir şey duymadım. Hatta buradaki bir dizi konuşmacı, nükleer silahların bulunduğu bir dünyada yaşadığımız sürece NATO'nun da bu silahlara sahip bir ittifak olarak kalması gerektiğinin önemini vurguladı” açıklaması yapıyor.

ABD’nin, füze kalkanı projesinin en önemli ayağı Türkiye’ye yerleştirmek istediği X-Band adı verilen radar sistemi. 5 bin kilometre uzaktaki tenis topunu bile görecek. 900 milyon dolarlık bu sistem 5 bin kilometre ötedeki bir tenis topunu tespit ederek füze bataryalarına tam koordinatını verebilme kapasitesine sahip...

Türkiye ile ABD arasında İran ve Kuzey Kore’nin uzun menzilli füzelerinden kaynaklanan tehdit nedeniyle NATO bünyesinde bir füze kalkanı kurulması için müzakereler yürürken pazarlığın kilit noktası dün Amerikan Washington Post gazetesinde yer aldı. Türkiye, “Bu sadece Türkiye bünyesinde konuşlandırılacak bir proje olmamalı. NATO içinde geniş bir alana yayılmalı” itirazı yaptı. ABD füze kalkanı projesinin en önemli ayağı olarak görülen ve atılan füzeyi tespit edip izleyerek onu vuracak bataryalara koordinat bildiren radar sistemi X-Band’i kurmak istiyor. Bu radar sistemi belirli bir bölgeye sabit olarak yerleştirildiği gibi gemi üzerine ya da denize platform olarak da kurulabiliyor. Gemi üzerine kurulduğunda mobilite imkanı bulması sayesinde çok daha geniş bir alan için radar faaliyeti yürütebiliyor.

Washington’un Türkiye’ye bir sabit radar sistemi kurmanın yanısıra Akdeniz ve Karadeniz’e konuşlandırılacak gemilere yerleştirilecek radar sistemleri için de onay istiyor. Hem karada hem de kuzey ve güneydeki denizlerde bu radar sisteminin kurulması olası bir İran füze tehdidinde 3 radardan edinilecek bilgilerle İran füzesinin yerinin, hızının ve rotasının çok hızlı bir şekilde tespit edilebilmesini sağlayabilecek. Türkiye’nin buna karşı çıkması durumunda ikinci adres ise Bulgaristan olacak. X-Band dünyanın en gelişmiş radar sistemi olarak kabul ediliyor. Ortalama menzili 2 bin kilometre olmasına rağmen mobil haldeyken bu menzil 5 bin kilometreye kadar çıkabiliyor. Amerika’da yapılan testlerde uzmanlar 4 bin 700 kilometre uzaklıktaki bir beyzbol topunu havaya atıldıktan sonra takip edebildi. Amerikan Savunma Bakanlığı bu sistemlerden birini Kuzey Kore’nin füzelerine karşı Alaska’ya yerleştirdi, bir diğer ise Pasifik’te hareket halinde bulunuyor. İsrail’e de radar sistemi yerleştirilmiş durumda.

Öyle anlaşılıyor ki Türkiye bir kez daha NATO’ya evet diyecek!

Günün SÖZÜ: Akılsız yöneticilerin hatasını gelecek kuşaklar çeker.



Prof. Dr. Nurullah AYDIN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
INSAN

INSAN


Mesaj Sayısı : 892
Reputation : 33
Kayıt tarihi : 17/05/09

KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR Empty
MesajKonu: Geri: KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR   KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR EmptyÇarş. Kas. 17, 2010 12:20 am



[img]http://anadoluhaberim.com/upload/resimler/haber/abd_fuze_kalkani_1.jpg[/img]

[size=24]
Nato'dan Türkiye'ye Rest!
[/size]

Erdoğan'ın Komuta Türkiyeye verilmeli açıklamasına karşılık Appathurai, NATO operasyonu söz konusuysa, düğmeye NATO basar dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa’ya yerleştirilecek füze sistemiyle ilgili yaptığı, “Komuta mutlaka Türkiye’ye verilmeli” açıklamasına yanıt NATO’dan, geldi. NATO Sözcüsü James Appathurai, “NATO operasyonu söz konusuysa, düğmeye NATO basar” dedi.

NATO’nun, Avrupa’daki üyelerinin topraklarını koruma amacıyla devreye sokmak istediği füze savunma sistemi konusunda belli şartlar öne süren Türkiye’nin, proje kapsamında “düğmeye kimin basacağı” konusunu sürekli gündemde tutması, Brüksel’de “soru işaretleri eşliğinde” izleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı, “Komuta mutlaka bize verilmeli” açıklamasına NATO’dan verilen cevap, “Düğmeye NATO basar” oldu.

Türkiye’nin füze savunma sistemiyle ilgili talepleri, NATO’daki müzakerelerin şekillenmesinde önemli rol oynuyor. Şu ana kadar gerçekleştirilen teknik düzeyli görüşmelerde de bu taleplerin karşılanması doğrultusunda önemli bir aşamaya gelindi.

Erdoğan’ın NATO projesi olacak füze savunma sisteminin komutasının kimde olacağıyla ilgili çıkışlarının Brüksel’de anlaşıldığını söylemek zor.

Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, “Tabii bu işin ana merkezini NATO teşkil ediyor. NATO’nun bir üyesi olarak bu kapsamda atılacak bir adım ve bu işin komutasının kime verileceği hususu. Ki bunun özellikle topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa, zaten kesinlikle bu bize verilmeli, aksi takdirde bunun kabulü mümkün değil” dedi.

NATO Sözcüsü James Appathurai bu konuyla ilgili olarak Milliyet gazetesine bir açıklamada bulundu:

NATO’nun temel işleyiş kurallarından birini ise ortak bir İttifak projesi ya da operasyonu söz konusu olduğunda bunun sorumluluğunun NATO’da olması oluşturuyor. NATO Sözcüsü James Appathurai, Milliyet’e yaptığı açıklamada bu ilkeyi bir kez daha teyit ederek, “NATO operasyonu söz konusuysa, düğmeye NATO basar” dedi.

Bu tür proje ve operasyonlarda yetkilendirmede izlenecek yöntemin belli olduğuna dikkat çeken Appathurai, NATO’nun ortak karar alma yapısına dikkat çekerek tek bir üye ülkeye yetki devri yapılmadığının altını çizdi.

Füze savunma sisteminin komutasının kimde olacağı konusunda NATO’nun yanıtı hem askeri hem de siyasi düzeyde hep aynı oluyor: “Bir NATO komutanı.” Diğer operasyonlarda olduğu gibi füze savunma sistemi de askeri açıdan Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı’nın (SACEUR) yetkisinde olacak. Ancak, mevcut tehdidin türü, geldiği coğrafya ve hedefine göre verilecek cevap ve cevap vermede kullanılacak mekanizma da farklılaşacak. Askeri kanatla siyasi kanat arasındaki danışma sürecinin niteliği tehdidin türüne göre değişecek.

TÜRKİYE TARTIŞMAYA AÇIYOR

19-20 Kasım’da Lizbon’da yapılacak NATO Zirvesi’nde füze savunma sisteminin ilkeleri üzerinde anlaşılmaya çalışılacak olunmasına karşın Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar, Türkiye’nin projenin teknik boyutunu da daha şimdiden detaylı şekilde tartışmaya açtığını gösteriyor.

Erdoğan, “Bunların yerleşim noktası ve serpilme denilen konu çok çok önemli. Bu serpilme nerede olacak, nasıl olacak, bunlar önemli. Hangi irtifada olacak bunlar önemli. Bunların üzerinde teknik kadrolarımız çalışıyor. Silahlı kuvvetlerimiz bunun çalışmasını ayrıca yapıyor. Lizbon’da bu görüşülecek, mutabakat sağlanırsa ne ala, sağlanmazsa söylenecek bir şey yok” dedi.

‘SERPİNTİ’ KONUSU

Erdoğan’ın serpinti ve irtifa konularına vurgu yapması, Türkiye’nin kullanılacak teknik ekipman üzerinde de belli tercih ve şartlar üzerinde durduğu algılamasını güçlendirir nitelikte. NATO’nun oluşturmak istediği sistem, balistik füze tehdidini hem kara hem deniz unsurlarıyla ortadan kaldırabilecek bir niteliğe sahip olacak.

Hedefi bir unsurun kaçırması halinde kademeye başka bir unsur sokulabilecek. Tehdit oluşturan füzenin menzili, savunmada kullanılacak füzelerin türünü de belirleyecek. Kısa menzilli tehditte karada PAC-3 (Patriot), orta menzil için THAAD, denizde orta menzilden itibaren SM-3 füzelerinin çeşitli versiyonları kullanılacak.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
AZYA
Admin
Admin
AZYA


Mesaj Sayısı : 2611
Reputation : 38
Kayıt tarihi : 27/03/10

KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR Empty
MesajKonu: Geri: KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR   KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR EmptyC.tesi Kas. 20, 2010 9:17 pm

Sami Kohen Yorum
skohen@milliyet.com.tr
NATO kendini yenilerken
20 Kasım 2010

Lizbon zirvesi ile NATO yeni bir transformasyon dönemine giriyor. Dün 28 üye ülkenin liderlerinin ele aldığı “yeni stratejik konsept” adlı belge, bu süreçte örgütün rehberi olacak.
2009’da ittifakın 60. yıldönümünde Strasbourg’da bir araya gelen aynı üyelerin liderleri, NATO’nun değişen dünya şartlarına göre yenilenmesi gereği üzerinde mutabık kalmış ve “yeni stratejik konsept” için yeşil ışığı yakmıştı.
Daha önceki -1999 tarihli- “stratejik konsepti”i güncellendirmek, gerçekten bir ihtiyaçtı. Olaylar NATO’yu zorluyordu. 11 Eylül’den itibaren ABD’deki ve Avrupa’daki büyük terör saldırıları, Kosova’daki çatışmalar, Afganistan’daki savaş, NATO’nun yeni misyonlar üstlenmesine yol açıyordu.
Şimdi NATO yeni stratejik konseptiyle, bir yandan kendi yapısını şekillendirirken, bir yandan da dünyadaki yeni tehditleri ve riskleri dikkate alan stratejiler belirliyor.

Küresel misyonlar
NATO’nun sorumluluk alanı artık kendi transatlantik coğrafyasının çok dışına çıkıyor. Örgüt Afganistan’da savaşıyor, Somali açıklarında korsanlarla mücadele ediyor, Asya’da ve Afrika’da çeşitli bölgelerde barışı sağlamaya ve hatta doğal afetlere uğrayan ülkelere insani yardım yetiştirmeye çalışıyor.
NATO’nun artık yepyeni tehdit veya tehlike algılamaları var. Buna karşılık ittifakın dünkü düşmanları, bugünün dostları ve hatta partnerleri oldu. Rusya gibi... Halen NATO’nun Kuzey Afrika’dan Orta Asya’ya kadar, çeşitli ülkelerle çeşitli isimler altında kurulan ortaklıkları var!
NATO’nun gündeminde, geleneksel askeri caydırıcılık tedbirlerinin yanı sıra, şimdi terör ve siber (sanal) saldırılara karşı mücadele, sorunlu bölgelerde kriz yönetimi, hatta iklim değişikliğinin önlenmesi gibi küresel yeni hedefler ve misyonlar yer alıyor...
Yeni strateji belgesi, bütün bu rollerin ana hatlarını, parametrelerini çiziyor. Peki, NATO böyle iddialı işlerin üstesinden gelebilecek mi?
Genel çerçeve üzerinde varılan mutabakatın hayata geçirilebilmesi önemli. Bunun için çerçevenin içini doldurmak, ele alınan çeşitli olaylarda bir konsensüs sağlamak her zaman mümkün olmayabilir. Bu nedenle yeni strateji belgesindeki tehdit algılamalarının, sorunların ve üstlenilecek misyonların tanımının net ve açık yapılması gerekecek.
Lizbon zirvesinde genel hatlarıyla ele alınan “füze kalkanı” projesi üzerindeki gibi tartışmalar, herhalde yeni dönemde benzer hallerde tekrar yaşanacaktır.
Bu projenin teknik ayrıntılarına inildikçe, farklı görüşler ortaya çıkacak ve uzlaştırıcı formüller bulmak kolay olmayacaktır.

Hâlâ canlı ve etkin
Tam bu noktada, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın “İran NATO’yu tehlike olarak görmüyor” sözü ilginç. Onun deyişiyle “füze savunma sistemleri ve atom bombaları işlevini kaybetmiştir. NATO’daki hareketlerin İran için önemi yok. Bu tür kararlar ve girişimler siyasi gericiliktir.”
Ahmedinecad’ın bu ılımlı ifadelerine rağmen İranlı stratejistler herhalde NATO’nun girişimini pek iyi karşılamıyor olsalar gerek...
Lizbon zirvesinin gösterdiği en önemli nokta, NATO’nun yeni transformasyon dönemine girerken, ona hâlâ ihtiyaç duyulmasıdır. Soğuk Savaş döneminin birçok benzer örgütü tarihe karışmışken, NATO kendisini yenileyerek, hatta kendisine yeni misyonlar ve roller biçerek varlığını sürdürüyor.
Bugün NATO, BM’nin zaafını ve eksiklerini dolduran bir dinamizme ve etkinliğe sahip. NATO dışındaki ülkelerin onunla bir şekilde ortaklık veya işbirliği kurması, onun günümüzde de güncelliğini koruduğunu gösteriyor.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
AZYA
Admin
Admin
AZYA


Mesaj Sayısı : 2611
Reputation : 38
Kayıt tarihi : 27/03/10

KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR Empty
MesajKonu: Geri: KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR   KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR EmptyC.tesi Kas. 20, 2010 9:27 pm

Sami Kohen denen Yahudi çıfıtının ifadeleri, kendi kendini tatminden başka bir şey değil.

NATO denilen terör örgütü, Afganistan'da bozguna uğramış olarak, ne yapacağını şaşırmış durumda. Ne yapacaklarını kararlaştırmaya çalışmları da bundan. Adına da strateji belirleme diyorlar.

Mesele açık, müslümanların liderliğindeki anti-empeeryaalist istiklal Savaşlarını nasıl bastırırz?

Bu güne kadarki hesapları tutmadığından şimdi yeni hesaplar peşindeler.

Aldıkları kararları uygulamak o kadar kolay değil, köpeksiz köyde değneksi gezmenin rahatlığı içinde değiller zira.

Bir kararı uygulayabilmek için, kararlılık, cesaret, atılganlık, risk alma vs insan unsurunu yönetme gibi bir çok faktör rol oynar. Tabi karşıdaki güç kullanıyorsa, bu daha da zorlaşır. Kimse terörö örgütü NATO'nun kararı bu deyip boyun eğmiyor artık.

Bir tek işbirlikçi köpekler hariç. Onlar pazarlık yapıp, ne koparsak kar hesabındalar, bunu da iç kamuoyuna, isteklerimiz kabul ettirdik diye yutturacaklar.

Neyi kabul ettirdin? Sen yatağa atılmışsın, yatakta pozisyon tartışması yapıyorsun. kabul ettirdiğini iddia ettiğin istekler de işte o çerçevede. Ücret pazarlığı, pozisyon pazarlığı, hiyuerarşi pazarlığı. Kimin üzerine? Müslüman kanı, canı, malı, namusu, vatanı üzerine. Satılmışlığın, ihanetin, işbirlikçiliğin, namussuzluğun, ahlaksızlığın pazarlığı ve başarısı.

Diğer yanda, vatanlarını her ne pahasına olursa olsun korumaya devam eden, işbirlikçiliği ve teslimiyeti reddeden sıra sıra şehitler ve şehadet adayları.

Felluce'ler, Bagram'lar, El Anbar'lar vs.

Köpekler toplanıp gelsin, verilecek bir cevabımız elbette var.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
KUZEY ATLANTİK TERÖR ÖRGÜTÜ NATO YENİ STRATEJİ BELİRLİYOR
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TERÖR ÖRGÜTÜ NATO: YANLIŞLIKLA İKİ SİVİLİ ÖLDÜRDÜK
» NATO Müttefiki Saldiriya Ugradi.NATO Nerede????
» Nato kafa nato mermer
» Pic Zihniyetin YENI ADI,YENI SAFAK...
»  NATO, İslam karşıtı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
AKINCILAR :: DÜNYA :: EMPERYALİZM :: NATO-
Buraya geçin: